Biserică nouă la Șelimbăr

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului, Mitropolitul Ardealului a sfinţit duminică, 1 mai, piatra de temelie pentru un nou locaş de rugăciune în localitatea Şelimbăr, judeţul Sibiu. Slujba religioasă a fost oficiată pe terenul Parohiei Şelimbăr IV, aflat în cartierul Doamna Stanca, la marginea orașului Sibiu.

Mulţimi de credincioşi din parohia sibiană şi din alte comunităţi parohiale au participat la slujba de sfinţire a pietrei de temelie, alături de primarul comunei Şelimbăr, Marius Grecu, consilieri locali şi oaspeţi.

După slujba religioasă, Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurenţiu a explicat celor prezenţi înţelesurile acestei rânduieli liturgice şi a felicitat comunitatea şelimbăreană pentru această iniţiativă de a ridica un locaş de cult într-unul dintre cartierele noi ale localităţii.

În prezent comunitatea din acest nou cartier al Șelimbărului, își desfășoară slujbele religioase într-un paraclis amenajat de curând, iar biserica ce se va construi va avea ca hram Soborul Sfinților Români.

La final, Părintele Mitropolit a oferit acte de cinstire Adunării şi Consiliului parohial ale Parohiei Şelimbăr IV, Primăriei Şelimbăr şi Consiliului local, precum şi mai multor familii care au oferit terenul și au contribuit la iniţierea acestui proiect.

Sursa Foto: Mitropolia Ardealului

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*