Blue Noise: Șase voci de excepție în concert la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Miercuri, 7 noiembrie, începând cu ora 19.00, trupa Blue Noise a revenit pe scena Sălii Festive a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, într-un concert remarcabil prin care a marcat lansarea primului album a cappella din România.

Albumul se numește PORTRAIT și conține piese noi, originale, compuse de membrii grupului.

Cei șase muzicieni ai trupei, Ana Maria Alexa (sopran), Elena Moroşanu (mezzo sopran), Ana-Cristina Leonte (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) şi Denis Bolborea (percuție vocală/beatbox) au reușit, și de această dată, să „vrăjească” publicul prin interpretare de excepție, creativitate, rafinament și diversitatea genurilor muzicale propuse.

Mărturie stau aprecierile spectatorilor prezenți miercuri seară la concertul Blue Noise:

  • „Bună dispoziție, măiestrie și emoție! Asta am simțit încă de la primele piese cântate de acești tineri minunați și extraordinar de talentați. Se simte că iubesc ceea ce fac și că au o reală pasiune pentru performanță în lucrul cu vocea. Ei nu doar se joacă intens cu sunetele, ci transmit profunde stări emoționale prin armoniile create, de la melancolie, la veselie și chiar surprindere.”
  • „Mi-a plăcut mult că cei din Blue Noise abordează piese din repertoriul internațional, dar și piese românești, dintre care aș menționa reinterpretarea surprinzătoare a piesei Banii, după Partizan. Iar faptul că repertoriul lor cuprinde mai multe stiluri muzicale, precum jazz, pop, rock, improvizaţie, beat-box, nu face decât să le aducă mai multe categorii de public.”  

În evoluția grupului Blue Noise se evidențiază participarea cu succes la Eurovision 2015 și derularea unor evenimente artistice, alături de mari artiști din zone muzicale diferite, precum Alexandra Uşurelu, Răzvan Suma, Adi Despot şi Viţa de Vie sau Damian Drăghici. În prezent, membrii formației derulează un proiect, denumit „Laboratorul de voci”, prin care urmăresc relația organică între corp și voce, explorând concepte precum vocea care dansează, sunetul care atinge sau corpul care cântă.

Turneul de lansare a primului album al trupei Blue Noise a debutat cu un concert la Ploiești și continuă cu reprezentații la Timișoara (8 noiembrie) și București (15 noiembrie).

Evenimentul face parte din proiectul ”Laboratorul de voci”, dezvoltat de grupul Blue Noise, și este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*