Bogdan Trif a făcut parte din delegația oficială a Guvernului la întrevederea cu președinții Parlamentului European

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a participat la întrevederea Conferinței Președinților Parlamentului European cu Guvernul României, în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, de la 1 ianuarie 2019.

Unul dintre obiectivele punctate în cadrul întâlnirii a vizat cele două evenimente ce vor fi organizate de Ministerul Turismului în cadrul Summitului de la Sibiu, din 9 mai 2019. „Preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene reprezintă nu doar o oportunitate de promovare a României ca destinație turistică, ci și o șansă de a ne dovedi maturitatea și seriozitatea în gestionarea unor dosare europene importante. Pentru Ministerul Turismului, promovarea ca destinație turistică a României este un obiectiv important, în care am implicat toate resursele disponibile. De altfel, Ministerul Turismului are un memorandum adoptat de Guvernul României în ceea ce privește Planul de Promovare a României în cadrul Președinției Consiliului UE, iar printre obiectivele acestui plan se regăsesc și două evenimente ce se vor desfășura la Sibiu, în contextul Summit-ului UE de anul viitor. Mă bucur că avem ocazia să urcăm Sibiul pe podiumul orașelor ce vor fi promovate de Ministerul Turismului la nivelul întregului continent, cu ocazia Președinției Consiliului UE.  Dialogul purtat în cadrul Reuniunii a fost încurajator și am reușit să transmitem mesajul nostru clar că intenționăm să dăm mai multă vizibilitate turismului pe agenda UE”, a declarat ministrul Trif.

În perioada de pregătire pentru preluarea Președinției Consiliului UE, conform practicii existente la nivelul statelor membre, România a organizat, la Guvern, miercuri, 21 noiembrie, vizita Conferinței Președinților din Parlamentul European.

Conferința președinților au participat președintele PE, Antonio Tajani, și delegațiile președinților grupurilor politice, din partea Parlamentului European, respectiv premierul Viorica Dăncilă și Cabinetul său, din partea delegației române.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*