Bogdan Trif: Apel pentru salvarea stejarului multisecular din Dumbrava Sibiului (P)

Bogdan Trif: Haideți să salvăm, din nou, stejarul multisecular, de peste 600 de ani, din Dumbrava Sibiului! A supraviețuit și a trecut cu bine prin cele două Războaie Mondiale, dar riscă să fie doborât de ”dăunătorii” care formează alianța ce conduce orașul și județul nostru. 

„L-am salvat, în 2016, împreună cu colegii mei de la Agenția pentru Protecția Mediului, de drujbele Primăriei Sibiu.

Acum este nevoie să-l salvăm de inacțiunea celor de la Primărie, care așteaptă, nepăsători, să cadă și să moară.

Haideți să salvăm acest monument al naturii care ar putea fi un simbol pentru Sibiu!

În 2016, în calitate de director al Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, am refuzat să aprob tăierea copacului, la solicitarea Primăriei Sibiu, care vedea în acest monument al naturii doar un pericol pentru barajul lacului și pentru vizitatori.

După ce am făcut publice intențiile Primăriei, am fost acuzat de minciună de primarul Sibiului, însă am prezentat presei documentele oficiale. Pentru a evita scandalul, primarul de atunci, Astrid Fodor, a găsit Acarul Păun și a invocat o eroare a unui funcționar public din cadrul primariei Sibiu. Presă vremii a relatat situația, lucru care poate fi foarte ușor verificat de oricine, cu o căutare pe internet, google.

În urma intervențiilor mele și a presiunii publice, stejarul a fost îngrijit și conservat. De atunci, însă, Primăria nu a mai făcut nimic, iar copacul se află într-o avansată stare de degradare. Pare că Primăria așteaptă să moară și să cadă cât mai repede.

Nu trebuie să permitem ca Sibiul să piardă un monument al naturii atât de important, care ar trebui să fie un punct de atracție turistică și un simbol pentru Sibiu.

Fotografiile cu stejarul în pericol le-am făcut chiar eu, în urmă cu câteva zile”, transmite, într-un comunicat de presă, deputatul Bogdan Trif.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*