Bogdan Trif: Au început lucrările pentru construirea bazei Salvamont din stațiunea Păltiniș

Au început lucrările pentru construirea bazei Salvamont din stațiunea Păltiniș, transmite PSD Sibiu.

„Contractul de finanțare pentru acest proiect am ținut să-l semnez la Sibiu, în august 2019, în Sala de ședințe a Consiliului Județean (CJ), în calitate de Ministru al Turismului. Din partea Consiliului Judetean Sibiu a semnat contractul de finanțare vicepreședintele Marcel Luca. Am promis atunci că voi urmări cu atenție derularea proiectului și că mă voi asigura că autoritățile județene sibiene îl vor duce la îndeplinire. După aproape un an, mă bucur să constat că lucrările au fost demarate, deși cu întârziere”, arată într-un comunicat Bogdan Trif.

Potrivit acestuia, investiția este realizată prin cofinanțarea Ministerului Turismului și a Consiliului Județean Sibiu, valoarea totală fiind de 3,53 milioane de lei, din care 2,5 milioane au fost alocate de către Minister.

„Imediat după ce am ajuns la Ministerul Turismului am modificat legislația, am deblocat finanțările pentru contractele în derulare și după mulți ani Ministerul a semnat cu autoritățile locale contracte noi pentru investiții în infrastructura turistică. A fost și cazul bazei Salvamont din Păltiniș, proiect realizat încă din 2004 de către CJ, care însă nu a putut fi realizat din lipsă de fonduri, până în 2019, când a beneficiat de sprijin din partea Ministerului Turismului. Din păcate, desi am avut discuții cu Daniela Cîmpean și colegii dânsei, reprezentanții CJ Sibiu nu au mai depus și alte proiecte care puteau fi finanțate ușor și banii au ajuns la alte administrații județene precum cele din Maramureș (finanțare pentru o pârtie de schi în comuna Borșa, de aproape 20 de milioane de euro), Constanța (modernizarea delfinariului) etc. Banii pentru finanțare au existat la Ministerul Turismului, a lipsit doar inteligența și voința echipei PNL Sibiu, a doamnei Cîmpean, de a scrie proiecte și a le depune la Minister, în scopul obținerii finanțării”, susține comunicatul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*