Bogdan Trif: Ce face actualul ministru PNL al Antreprenoriatului și Turismului se poate numi furt pentru că se laudă cu munca mea și a echipei PSD!

„Domnul Constantin-Daniel Cadariu, membru PNL, a ieșit public cu un proiect de lege gândit de mine, în perioada în care eram ministru al Turismului, prin care doream să stimulăm turismul de incoming, adică să aducem cât mai mulți turiști străini să viziteze România”, se arată într-un comunicat primit azi în redacție din partea deputatului Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Bogdan Trif: „Proiectul a fost realizat și lăsat la minister, în formă scrisă, după o muncă asiduă a echipei PSD coordonată de mine. Am avut consultări inclusiv cu Consiliul Concurenței, pentru a realiza un proiect care să nu încalce nicio prevedere europeană.

Proiectul lăsat la minister prevede acordarea, pe o schemă de minimis, a unei sume de 50 de euro agențiilor de turism sau operatorilor economici ce administrează structuri ce oferă servicii de cazare pentru fiecare turist străin care petrece patru nopți în România.

Tot un proiect lăsat „la cheie” a fost acordarea unui ajutor pe schema de minimis pentru operatorii economici care participă la târgurile de turism.

Toate proiectele, inclusiv cele de digitalizare a întregului sistem turistic, de realizare a unei hărți electronice turistice a României, au obținut finanțare din fonduri europene nerambursabile și au fost discutate în conducerea PSD, urmând să fie incluse în programul extins de guvernare. Deși au fost realizate, proiectele n-au putut fi implementate deoarece, în toamna anului 2019, Guvernul PSD a căzut în Parlament.

Domnul Cadariu nu poate veni nici cu justificarea că funcționarii din acest minister au întocmit aceste proiecte pentru că ideile au fost ale ministrului, iar munca de realizare a fost, în cea mai mare parte, a oamenilor din cabinetul ministrului. Scrierea proiectelor pe fonduri europene a fost realizată de șefa cabinetului ministrului, expertă în proiecte europene.

Ministrul PNL de acum s-a lăudat și cu proiectele mai sus menționate.

Singura parte bună este faptul că, după doi miniștri care au avut în coordonare Turismul, unul de la PNL și unul de la USR, care au blocat tot și n-au făcut nimic pentru sectorul turistic, al treilea ministru PNL încearcă să promoveze proiecte bune, realizate de echipa PSD, chiar dacă în mod incorect încearcă să-și aroge ideile și munca echipei PSD.

Îi atașez domnului ministru câteva link-uri cu declarațiile date în conferințe de presă în 2019, în care descriam proiectul de stimulare a turismului de incoming, cu care domnul Cadariu iese în fața presei și se laudă ca și cum ar fi al lui. Linkurile sunt disponibile pe pagina mea de facebook: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=357036396422903&id=100063496369505”.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*