Bogdan Trif: Deblocăm activitatea fermierilor și eliminăm birocrația!

Deputat Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu, anunță într-un comunicat transmis redacției că, alături de colegii social-democrați, a inițiat și votat legea prin care fermierii vor putea realiza construcții pe terenuri extravilane în cazul în care acestea au ca destinație activități agricole, fără să le treacă în intravilan.

Bogdan Trif: „Marțea aceasta am votat în Parlament modificarea Legii 50/1991 prin adoptarea PL-x 154/2021, un proiect inițiat de către deputații și senatorii social-democrați. Prin această inițiativă legislativă se autorizează executarea lucrărilor de construcții pe terenuri extravilane pentru construcțiile cu destinație agricolă, fără a mai fi necesară realizarea PUZ-ului de trecere în intravilan, o procedură extrem de anevoioasă și costisitoare pentru fermieri.

Această modificare a legii elimină:

  • obligativitatea depunerii planurilor urbanistice zonale;
  • obligativitatea introducerii acestor investiții în intravilan, prin solicitarea PUZ;
  • situația în care fermierii erau nevoiți să construiască în intravilanul localității, ceea ce afecta comunitatea (mirosuri, zgomote, aglomerare căi rutiere).

Modificarea legii era necesară pentru deblocarea unor proiecte finanțate prin fonduri europene nerambursabile, care stagnau din cauza legislației din România.

Pentru Partidul Social Democrat, Agricultura a fost întotdeauna o prioritate națională, iar guvernele social-democrate au implementat măsuri concrete prin care au fost sprijiniți agricultorii români. Ca și până acum, vom continua să susținem implementarea tuturor politicilor care se vor dovedi a fi benefice pentru sectorul agricol românesc”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*