Bogdan Trif: Iohannis se dezice de sibieni. Lansarea “Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019” s-a desfășurat la București în ciuda așteptărilor sibienilor | COMUNICAT

Președintele României, Klaus Iohannis, continuă să se comporte sfidător la adresa sibienilor, consideră Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu.

“Deși Sibiul a primit recunoașterea UE ca regiune gastronomică europeană în 2019, Iohannis a comandat autorităților locale (primăria și Consiliul Județean Sibiu), pe care le controlează de la Cotroceni, să vină cu tot alaiul la București și să facă un eveniment de gală despre Sibiu, dar nu în prezența celor mai importanți oameni din acest proiect, locuitorii Sibiului”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Sibiu.

Bogdan Trif îl atacă pe președintele Klaus Iohannis

“Sunt dezgustat de comportamentul acestui domn, care nu a reprezentat niciodată interesele sibienilor, iar acum îi tratează din nou ca pe subalternii săi. Sibiul – Regiune Gastronomică Europeană nu este al lui Iohannis, ci al sibienilor, al românilor și a face un eveniment la București, în care să fie sărbătorit Sibiul, este cel puțin jignitor pentru locuitorii județului nostru. În calitate de ministru al Turismului trebuie să menționez faptul că am întâmpinat multe piedici în legătură cu protocolul pe care Consiliului Județean Sibiu l-a solicitat Ministerului Turismului pentru ca Sibiul- Regiune Gastronomica Europeană 2019, să fie inclus în proiectele de promovare ale instituției pe care o conduc. Doamna Cîmpean, președintele CJ Sibiu, a avut nevoie de mai bine două luni să semneze protocolul de colaborare cu Ministerul Turismului, în condițiile în care ministerul este cel mai important promotor al României. Dezinteresul autorităților locale din Sibiu pare să fie moștenirea lasată de domnul Iohannis după ce a plecat de la primărie la Cotroceni. Sibiul este astăzi pe lista celor mai promovate destinații din țara noastră după ce a fost inclus în Planul de Promovare a României în contextul preluării Președinției Consiliului UE de anul viitor, de asemenea 3 localități din județul Sibiu au primit statut de stațiuni turistice și astfel pot acesa cu mai multă ușurință fonduri pentru dezvoltarea turistică. De asemenea, Sibiul va avea un birou de informare turistică sub directa coordonare a ministerului, tocmai pentru ca acestă zonă să fie exploatată la maximum din punct de vedere turistic. Eu știu potențialul turistic al Sibiului și știu câtă nevoie au sibienii de proiecte  solide pentru dezvoltarea județului și implicit pentru bunăstarea comunității. Iohannis, însă, a uitat de unde a plecat și preferă să petreacă la București, la Clubul Diplomaților și nu alături de sibieni.”, a declarat președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif.

La evenimentul de ieri, a fost lansată și disputata monedă locală SibCoin, care, în opinia social-democraților, s-a dovedit un fiasco total, în condițiile în care BNR a declarat că emiterea unei monede nu este conform legii, fapt care i-a obligat pe reprezentanții Consorțiului să declare că SibCoin este, de fapt, un suvenir.

“Este pentru prima dată în viaţa mea când străbat 600 de kilometri dus-întors, pentru a participa la lansarea unui suvenir. Cred că membrii consorţiului din care fac parte şi Primăria Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu au indus publicul într-o regretabilă eroare. Sau probabil au fost ei într-o mare eroare de la bun început, necunoscând legislaţia. Dacă se documentau puţin înainte, aflau şi faptul că moneda SibCoin există deja. De asemenea, am fost contrariat să constat că nu au fost invitaţi toţi consilierii judeţeni şi cei ai Consiliului Municipal Sibiu, aşa cum s-a întâmplat în cazul municipiului Mediaş, de exemplu. Deşi la acest eveniment au fost invitaţi invitaţi înalţi oficiali ai unor reprezentanţe diplomatice din România, organizatorii nu au trimis nicio invitaţie ministrului Turismului, sibian şi el, deşi această instituţie este parteneră în cadrul proiectului, dar nici altor membri ai actualului Guvern”, a declarat Cătălin Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeţeni PSD şi preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Sibiu.

Consorțiul Sibiu –  Regiune Gastronomică Europeană 2019, format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, are un buget estimat la peste opt milioane şi jumătate euro. Cu toate acestea, până la această oră, nu există un program clar al evenimentelor pentru care va fi cheltuit acest buget, se mai arată în comunicatul PSD, care menționează că, pe site-ul oficial al proiectului, la secţiunea “Evenimente”, apare doar un eveniment culinar care va avea loc în data de 1 decembrie 2018.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*