Bogdan Trif: Motivele pentru care PSD a decis să intre la guvernare

„Mă bucură faptul că doamna Turcan – președinte PNL Sibiu și doamna Cîmpean – vicepreședinte au votat, în ședința PNL, ridicând mâna foarte sus, pentru o alianță de guvernare cu PSD. Aceste două doamne, până nu demult, spuneau că PSD este un partid toxic, care a făcut mult rău României, și că USR este singurul partid democratic cu care PNL ar putea face alianță. Mai mult decât atât, prin votul doamnelor Turcan și Cîmpean, PNL și-a introdus în statut o clauză care interzicea colaborarea PNL cu PSD. Au fost de ajuns doi ani de guvernare ai PNL, din care un an în alianță cu USR, pentru a constata cele două doamne și colegii lor că guvernarea unei țări nu se realizează prin lozinci și oameni habarniști puși pe funcții publice”, transmite deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu, într-un comunicat remis azi redacției. 

Bogdan Trif: „Din păcate, și românii au simțit pe pielea lor acest lucru. Guvernarea de dreapta PNL-USR a fost o guvernare a haosului și a dezastrului, România ajungând să se împrumute cu 57 de miliarde de euro (la dobânzi de aproape 4 ori mai mari decât vecinii noștri bulgari), la care se adaugă 15 miliarde de euro împrumutați de guvern, prin PNRR.

Industria energetică a fost pusă pe butuci, Agricultura României a fost trântită la pământ, mare parte din subvenții și programe fiind tăiate, iar agricultorii lăsați fără sprijin. Industria turistică a fost lăsată să se descurce singură în pandemie, fiind tăiate și voucherele de vacanță – o bulă de oxigen prin care statul sprijinea în mod direct această ramură a Economiei.

Învățământul a fost aruncat în haos, atât copiii, cât și profesorii fiind bulversați fie de ministrul Anisie – “pepsiglas”, fie de deciziile inepte prin care școlile au fost ba închise, ba deschise, fără a se lua nicio măsură eficientă de protecție sanitară.

Inflația a atins, conform datelor oficiale, o cotă record, de 7,9%, în condițiile în care litrul de benzină standard a ajuns la 6,44 lei, generând scumpiri în lanț la absolut toate produsele și serviciile. Alimentele de bază au devenit un lux, prețul unui litru de ulei ajungând la 10 lei. Cotația euro a atins aproape 5 lei, prețurile la gaz și curent electric au crescut amețitor.

În guvernarea de dreapta, oamenii au ars de vii în spitale (12 incendii majore în spitalele din România), nu au fost cumpărate medicamente, nici pentru bolnavii de Covid, dar nici pentru ceilalți pacienți. În farmacii, prețul medicamentelor a crescut considerabil, punându-i pe foarte mulți pensionari în situația de a alege între mâncare și medicamente.

La toate acestea, s-a adăugat o criză politică majoră creată de luptele pe ciolan dintre PNL și USR, determinându-l pe domnul Iohannis să constate că, sub mandatul lui, în guvernarea de dreapta, “statul român a eșuat”.

PSD a avut de ales: să stea deoparte, să crească în sondaje și să critice acest dezastru guvernamental, în timp ce țara se ducea de râpă, sau să intre la guvernare, pentru a opri dezastrul.

Am ales să nu stăm deoparte, să intrăm la guvernare. Dar nu în orice condiții, pentru că PSD este un partid puternic și nu este mantaua de vreme rea a nimănui. Avem oameni competenți, avem un program de guvernare, avem măsuri care trebuie implementate imediat, pentru a stopa prăbușirea economică a României.

În concluzie, aveam de ales să așteptăm trei ani în Opoziție, după care să venim sigur la guvernare, dar, având experiența celor doi ani de guvernare de dreapta, ne-am dat seama că nu am mai avea ce guverna atunci, doar un mare dezastru. Așa că am ales să demarăm negocierile pentru a intra acum la guvernare, pentru a pune condiții și a implementa soluții de redresare a situației tragice în care se află România, acum”.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*