Bogdan Trif: Nicio funcție nu este mai presus de lege, nici măcar cea de primar al Sibiului. Astrid Fodor trebuia să-și dea demisia de onoare atunci când a primit decizia definitivă a Curții Supreme

“Am cerut demisia de onoare a doamnei Astrid Fodor încă din luna mai, imediat după ce Curtea Supremă a dat decizia definitivă de incompatibilitate a doamnei Fodor, primar al Sibiului,  pentru perioada 2012 – 2014, perioadă în care a ocupat funcțiile de viceprimar și membru în două consilii de administrație în același timp. PSD Sibiu nu a făcut comentarii referitoare la acest subiect pe parcursul derulării procesului, respectând prezumția de nevinovăție a doamnei Fodor. PSD Sibiu a cerut demisia doamnei primar abia după ce decizia irevocabilă a devenit oficială. Oricine, fie și un ales local sau un demnitar de la orice partid trebuie să execute hotărârile judecătorești. Toți membrii opoziției, atunci când a fost vorba despre sentințe care vizau membri PSD, au avut poziții tranșante și au cerut demisia acestora din funcțiile publice. Observ cu tristețe că, atunci când este vorba despre situații similare care implică membri ai Forumului Democrat al Germanilor din România și ai PNL, cu mici excepții, aceștia nu numai că nu părăsesc funcțiile publice ci și încearcă să evite punerea în executare a sentinței judecătorești  folosind tot felul de artificii avocățești. Îi cer, încă o dată, doamnei Astrid Fodor să respecte decizia instanței judecătorești și să se retragă din funcția de primar al municipiului Sibiu. Pentru a nu fi acuzați de subiectivism pot să-i dau doamnei primar exemplul fostului viceprimar al Sibiului, Virgil Popa, care s-a retras din funcțiile publice, inclusiv din calitatea de candidat la europarlamentare pentru că a fost declarat incompatibil, într-un caz similar, în perioada în care și domnia sa, ca și doamna Fodor, a ocupat scaunul de viceprimar al Sibiului”, a declarat Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu.

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a admis recursul Agenției Naționale de Integritate în procesul deschis în 2016 de actualul primar al Sibiului, Astrid Fodor. Cei de la ANI au considerat că Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, când a ocupat simultan atât funcția de viceprimar, cât și cea de membru al consiliilor de administrație a două instituții de învățământ din oraș (Colegiul Samuel von Brukenthal și, respectiv, Grădinița nr. 37).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*