Bogdan Trif: PNL a alocat 0 lei pentru CJ Sibiu în plină pandemie de COVID-19!

Zero lei este suma alocată în bătaie de joc de către Guvernul PNL la rectificarea bugetară,  pentru Consiliul Județean (CJ) Sibiu, arată PSD Sibiu într-un comunicat. „CJ Sibiu a primit 0 lei, în timp ce județul de baștină al doamnei Raluca Turcan, Botoșaniul a primit suma de 2.667.000 lei, iar CJ Vaslui a primit la rectificare suma de 23.607.000 lei”, acuză liderul social-democraților sibieni.

Suma acordată la rectificare pentru toate primăriile de municipii, orașe și comune din județul Sibiu este foarte mică, fiind de numai 3.435.000 lei, în condițiile în care doar primăriile din Botoșani primesc 19.219.000 lei, de aproape 6 ori mai mult decât Sibiul.

„Și vecinii noștri din județul Vâlcea au fost mai norocoși și au primit 6.315.000 lei, dublu față de Sibiu. Recordul este în Vaslui, suma alocată pentru primării fiind de 46.441.000 lei, de aproximativ 14 ori mai mult decât Sibiul, iar exemplele pot continua”, arată Bogdan Trif.

OUG 50/2020, prin care s-a făcut rectificarea bugetară a fost aprobată de guvernul PNL în 15 aprilie, iar în data de 17 aprilie a fost publicată în Monitorul Oficial. Banii de la guvern provin din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2020.

„Este bine că unele județe au primit sume importante de bani, dar este nedrept ca județul Sibiul, un contribuabil semnificativ la bugetul de stat, să fie subfinanțat în plină pandemie de COVID-19. Această atitudine nechibzuită pune în pericol funcționarea Consiliului Județean și a primăriilor din județul nostru. Oare cum justifică doamna Turcan Raluca, președintele PNL Sibiu, faptul că, în calitate de vicepremier a acceptat în ședința de guvern o astfel de bătaie de joc la adresa sibienilor și cum de nu a solicitat pentru Sibiu măcar aceeași sumă care a revenit Botoșaniului, județul în care dânsa s-a născut și s-a format”, au spus social-democrații.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*