BOGDAN TRIF, președinte PSD Sibiu: PSD a promis românilor o viață mai bună și ne ținem de cuvânt! 5 milioane de români au pensiile mărite de la 1 septembrie (P)

În ciuda nenumăratelor încercări ale PNL si USR de a bloca creșterea pensiilor, Partidul Social Democrat a reușit să mărească punctul de pensie de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, de la 1 septembrie.

“Vă asigurăm că sunt bani la buget pentru aceste majorări de pensii iar acestea vor fi mărite în continuare conform programului de Guvernare. Creșterea economică a României trebuie să se regăsească în buzunarele românilor. Am văzut cu toții că, an de an, de când PSD este la guvernare, PNL și USR, prin vocile lui Klaus Iohannis și Dan Barna, au ieșit public și au spus că sunt împotriva acestor creșteri de pensii și salarii pentru că PSD minte când spune că sunt bani la buget pentru aceste măsuri. An de an, aceste minciuni periculoase ale opoziției au fost demontate de realitate, pentru că PSD a crescut salariile și pensiile românilor dar a luat și măsuri astfel încât economia României, conform datelor institutului Eurostat și Băncii Mondiale, a înregistrat creșteri record.

În perioada guvernării PSD, câștigul salarial mediu net pe economie, adică și pentru bugetari, dar și pentru privați, a crescut cu 50%, iar punctul de pensie este de la 1 septembrie 2019 mai mare cu 45% față de 2016.

Măsura este menită a reduce decalajul dintre veniturile pensionarilor, având în vedere că nu se aplică persoanelor care beneficiază de pensii speciale.

Măsurile luate de Guvernul României au fost apreciate de agenția Standard & Poor’s, cea mai mare agenție de rating din lume, cu sediul în SUA, care a reconfirmat săptămâna trecută perspectiva stabilă a economiei românești. Tot Standard & Poor’s consideră că România va încheia anul cu o creștere economică de peste 4,5% și că se va încadra în ținta de deficit asumată ca stat membru al Uniunii Europene. Iată că minciunile spuse cu atât de mult tupeu de Iohannis și Dan Barna despre guvernul Viorica Dăncilă sunt combătute cu cifre de cele mai mari și cele mai credibile instituții financiare din lume.

Având în vedere că PNL-PDL au tăiat, în trecut, pensiile și salariile românilor, iar Iohannis și Barna au făcut afirmații mincinoase că nu sunt bani pentru plata pensiilor și salariilor, le transmit sibienilor că PSD este singurul partid care nu a tăiat niciodată din veniturile oamenilor ci întotdeauna a luat măsuri pentru ca acestea să crească.”, a declarat președintele PSD Sibiu și ministrul Turismului, Bogdan Trif.

In total, peste 5 milioane de români vor beneficia de pensii mărite de la 1 septembrie, din care peste 99.116 sunt sibieni.

 

Biroul de Presă al PSD Sibiu


PUBLICITATE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*