Bogdan Trif, preşedintele PSD Sibiu: De ce vor PNL şi Orban anticipate? Pentru că nu vor să mărească alocaţiile copiilor, pensiile şi salariile românilor (P)

Bogdan Trif

Guvernul Minciună vrea să facă anticipate pentru a muta data alegerilor înainte de 1 septembrie 2020 când ar trebui să majoreze punctul de pensie şi salariile din Învăţământ. Astfel, PNL încearcă să evite sancţiunea electorală pentru anularea majorărilor prevăzute la 1 septembrie.

În plus, Guvernul Minciună amână dublarea alocaţiilor pentru copii. Este ridicol argumentul că nu au bani, în condiţiile în care Guvernul a renunţat la taxe de miliarde de la bănci şi corporaţiile din energie

Majorarea pensiilor ar însemna creşterea cu 40% a acestora de la 1 septembrie, majorarea fiind sustenabilă. Sarcina suplimentară din 2020 pentru creşterea pensiilor cu 40% înseamnă încă 22 de miliarde de lei, adică 1,94% din PIB. În total, sarcina pentru plata pensiilor este 88 de miliarde de lei, adică 7,79% din PIB! Mult sub media europeană care este de 11%!

În ciuda faptului că Orban susţine mereu că nu sunt bani pentru majorările de pensii, salarii şi alocaţii, Guvernul Minciună se împrumută pentru bănci şi corporaţii.

Deşi se împrumută de două ori mai mult decât o făcea PSD şi la dobânzi mari (17,3 mld. lei până în prezent, adică 8 mld. pe lună), banii nu ajung nici la cetăţeni, nici în investiţii. Se împrumută pentru a face cadouri de miliarde băncilor şi marilor corporaţii.

Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*