Bogdan Trif: PSD Sibiu a avut dreptate. Ministerul Sănătății a declarat nelegal concursul pentru ocuparea postului de manager al spitalului județean

PSD Sibiu insistă pe ideea că managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență trebuie demis de urgență și trebuie organizat un nou concurs. „Ministerul Sănătății (M.S.), a scris negru pe alb: concursul organizat pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) a fost nelegal”, arată sursa citată.

„Prin răspunsul înregistrat cu nr. 623/28.05.2020, transmis de Ministerul Sănătății către PSD Sibiu și semnat de secretarul general, doamna Nicoleta Rusu, se spune foarte clar faptul că Direcția de Control și Integritate/Serviciul Control din cadrul MS, în urma verificărilor efectuate privind sesizarea de nelegalitate, a constatat încălcarea art. 5, alin. 1 art. 6 alin. 2, alin 7, art. 8 lit. g, art. 13 alin. 6 și art. 17, din Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Concursului pentru ocuparea funcțiilor de manageri, persoane fizice, ai spitalelor de sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Sibiu, aprobat prin dispoziția Președintelui CJ Sibiu nr. 16/20.01.2017. Cu alte cuvinte, doamna Cîmpean nu a respectat tocmai actele normative întocmite și aprobate de ea în 2017”, transmite PSD Sibiu.

Mai mult, prin răspunsul sus-menționat a fost aprobată de către Ministrul Sănătății „solicitarea de a nu se emite actul administrativ de numire în funcție (n.b. – a managerului SCJU Sibiu desemnat în urma concursului nelegal) și de a se demara procedurile legale pentru organizarea concursului în vederea ocupării funcției de manager în condiții de legalitate”

„Totodată, Ministerul îi recomandă doamnei Daniela Cîmpean, să modifice Regulamentul în concordanță cu legislația în vigoare. Cred că nu bănuiește nimeni că Ministerul Sănătății condus de penelistul Nelu Tătaru, <celebru> printre altele că a numit la conducerea Spitalului Județean Neamț, pe perioada stării de urgență, un administrator de firmă de pompe funebre, membru PNL,  ar fi favorizat în vreun fel PSD Sibiu, dacă noi nu aveam sută la sută dreptate.  Dacă nici un concurs atât de simplu de organizat în condițiile legii nu este capabilă să desfășoare doamna Cîmpean, care are studii juridice și se recomandă drept mare avocat, toți sibienii pot face un exercițiu de logică să își imagineze ce dezastru și haos este în cadrul CJ Sibiu, condus de penelista Daniela Cîmpean”, se arată în comunicatul social-democraților.

Organizația Județeană PSD Sibiu îi cere din nou demisia Danielei Cîmpean, lider PNL Sibiu „pus în cea mai înaltă funcție publică, pentru faptul că este un pericol public pentru sibieni, datorită incompetenței și abuzurilor pe care dânsa le comite din funcția de Președinte al CJ Sibiu”.

One Comment

  1. Pingback: Cîmpean o păstrează pe Coldea la spital cu orice preț – Ziarul Mesagerul de Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*