Boicot fără precedent la Sibiu. Două asociații de revoluționari spun că vor împiedica ceremoniile din 22 decembrie

„Asociația Urmașilor Martiri” și „Asociația Răniților Revoluției din 1989-Sibiu” au anunțat printr-un comunicat de presă că vor boicota manifestările din 22 decembrie care vor marca împlinirea a 33 de ani de la Revoluția din 1989.

Cele două asociații au anunțat că protestul va avea loc la Monumentul Eroilor Revoluției din fața Centrului Cultural „Ion Besoiu” și la Monumentul Eroilor Revoluției din Cimitirul Municipal.

Membrii celor două asociații au anunțat că nu vor lăsa autoritățile locale să își desfășoare ceremoniile de depunere de coroane de flori la cele două monumente ale eroilor.

Gestul lor este motivat de faptul că astăzi, la 33 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, Legea recunoștiinței pentru victoria Revoluției din decembrie 1989, Legea 341/2004, nu este aplicată.

„În urma cu 33 ani, mii de români au ieșit în stradă pentru a înlătura un regim totalitar, fiind întâmpinați de transportoare blindate, auto blindate, tancuri și gloanțe, mulți dintre ei fiind omorâți sau răniți, alții fiind reținuți și torturați până la moarte. Urmașii celor uciși cu sânge rece în acel decembrie 1989, faptul că în ultimii 12 ani instituțiile statului român au decis ca Legea recunoștinței pentru victoria Revoluției din Decembrie 1989 – Legea 341/2004 să fie interpretată în sensul aplicării ei.

Este pentru prima dată după Revoluția din Decembrie 1989 când doar Urmașii Eroilor Martiri și Răniții fac acest protest (boicot), deoarece cere respectarea drepturilor lor și a reaminti clasei politice și întregii societăți că fără sacrificiul de sânge al Eroilor Martiri și răniților, România nu ar fi devenit un stat liber și democratic, care să aibă la bază și să garanteze unele din cele mai importante drepturi fundamentale: dreptul la viață, dreptul la integritate fizică și psihică, dreptul la demnitate și libertate și în ultimul rând, dreptul la liberă exprimare” se arată în comunicatul celor două asociații.

„Cerem instituțiilor abilitate ale statului român sprijinul clar pentru aflarea tuturor criminalilor din Decembrie 1989 și pedepsirea acestora, pentru ca cei uciși să se poată odihni în pace” se mai arată în comunicat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*