Braconieri prinși pe Olt cu ajutorul unei camere cu termoviziune

În noaptea de 1 spre 2 aprilie, Membrii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi au reușit prinderea unor braconieri pe râul Olt și confiscarea a peste 150 de kilograme de pește.

Cei doi braconieri sunt din Făgăraș, iar la prinderea lor a contribuit și un echipaj de poliție din cadrul Serviciului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Sibiu.

„Prima acțiune cu noua „jucărie” a fost încheiată cu succes!

După ore multe de pândă, în condiții deloc favorabile, cu vânt, ploaie, frig, noapte întunecată datorită cerului înnorat…, avantajul tehnologic a făcut diferența iar cei doi tineri din Făgăraș au fost prinși de paznicii și voluntarii AJVPS Sibiu, str. Constitutiei bl. 20, împreună cu echipajul de poliție din cadrul serviciului pentru protecția fondului forestier și piscicol Sibiu.

Mulțumim pe această cale pescarilor care au contribuit la achiziționarea camerei de termoviziune si furnizorului Papillon New G pentru consiliere si livrarea prompta a echipamentului, fără de care cu siguranță am fi bâjbâit prin întuneric iar hoții ar fi avut alte șanse să scape și de această dată.

Cu această ocazie au fost reținute în vederea confiscării, barca împreună cu toate accesoriile/uneltele găsite asupra autorilor, plasele de pescuit cu o lungime totală de peste 1000 m și cantitatea de aproximativ 160 kg peste din speciile somn, caras, plătică și biban, care a fost predată magazinului din Piața Cibin, pentru valorificare conform legislației.

Acțiunea din 01.04.2022, a fost derulata întru-n interval de 24 de ore, fără întrerupere, motiv pentru care dorim să ne arătăm mulțumirea tuturor participanților” au transmis reprezentanții AJVPS Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*