Brad natural sau brad artificial? ADI Eco Sibiu ne spune care e cea mai avantajoasă variantă

Bradul este simbolul Crăciunului și este nelipsit din orice locuință. Însă dilema cu care foarte mulți dintre noi ne confruntăm atunci când ne pregătim pentru sărbătorile de iarnă este alegerea bradului: natural sau artificial. Fiecare variantă are avantaje și dezavantaje, însă totuși, există o varianta avantajoasă atât pentru noi, dar care protejează și mediul înconjurător.

ADI ECO Sibiu ne explică de ce bradul natural ÎN GHIVECI este varianta optimă pentru srbătorile de iarnă.

”Un brad artificial este confecționat din plastic și metal, de aceea ar trebui să-l folosim mai mulți ani, pentru că bradul artificial are o amprentă de carbon de zece ori mai mare față de un brad natural.
Brazii artificiali nu sunt reciclabili, așadar după ce nu mai sunt folosiți se aruncă la gunoi, ceea ce înseamnă că vor polua și mai mult.
Un brad natural care este crescut special pentru sărbători în pepiniere, în timpul vieții sale absoarbe bioxidul de carbon și creează un ecosistem pentru insecte și păsări.
Un brad natural este mult mai ieftin”, explică reprezentanții ADI ECO Sibiu.

În concluzie, cea mai bună variantă pentru bradul de Crăciun este bradul în ghiveci, pe care ulterior să-l plantăm undeva.
E bine pentru mediul înconjurător și e bine și pentru noi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*