A murit Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a. Prințul Charles este noul Rege al Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi seara, la vârsta de 96 de ani, după o lungă domnie de 70 de ani, potrivit Monitorul de Cluj.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani / Foto: Facebook / The Royal Family

Starea de sănătate a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a deteriorat şi medicii au recomandat joi ca aceasta să rămână sub supraveghere medicală. Membrii familiei regale s-au deplasat la Castelul Balmoral, reşedinţa din Scoţia unde se afla suverana.
Deşi starea reginei nu a fost detaliată, faptul că apropiaţii ei au călătorit la Balmoral a indicat faptul că situaţia era gravă.
Regina Elisabeta a II-a, cel mai faimos monarh din lume, a murit joi, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia, alături de familia sa şi de fiul său, prinţul Charles, care i-a succedat automat.
„Regina a murit liniştită la Balmoral în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, a precizat Palatul Buckingham într-un comunicat, preluat de Reuter, un anunţ primit cu mare emoţie în Marea Britanie, unde Elisabeta a II-a era foarte populară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*