Brutarul lui Moş Crăciun

Sute de copii au descoperit, în perioada 26 noiembrie-6 decembrie, tainele brutăritului, sub îndrumarea specialiştilor fabricii Panalim. La final, fiecare participat a primit câte o diplomă cu titlul de „Micul Brutar Panalim”.

 

 

Producătorul local de produse de panificaţie, morărit, patiserie şi cofetărie Panalim SRL s-a transformat anul acesta în brutarul lui Moş Crăciun. Timp de zece zile, cei mici au avut ocazia să descopere tainele meseriei de brutar, dar şi să afle care sunt etapele procesului de fabricare a pâinii. Zilele de luni până joi au fost dedicate grupurilor organizate, de la grădiniţe şi şcoli, care s-au putut înscrie pe site-ul Târgului de Crăciun, iar vineri, sâmbătă şi duminică au putut participa toţi cei interesaţi, fără o programare în prealabil. Durata unui atelier de brutărie a fost de 40 de minute, timp în care micuţii s-au distrat şi au descoperit lucruri interesante.  „Am adus în cadrul Făbricuţei de Cadouri un brutar de la noi de la fabrică, pentru că am considerat că este cel mai în măsură să le explice copiilor, pe înţelesul lor, cum făina şi drojdia se transformă în pâine. Apoi, copiii au primit şorţuri, bonete şi sucitoare şi au modelat aluatul, pe care mai apoi l-au pus în tavă la copt”, povesteşte Cosmin Petru, responsabil vânzări şi marketing Panalim. Totul s-a desfăşurat în condiţii de maximă igienă şi siguranţă, sub atenta supraveghere a educatoarelor, părinţilor sau bunicilor.

 

Mici brutari în devenire

 

La final, copiii au putut pleca acasă cu produsele pregătite, însă mulţi dintre ei n-au rezistat tentaţiei de a gusta pe loc din pâinea aburindă. „Copiii au fost foarte încântaţi de produsele finale frământate chiar cu mânuţele lor, iar mulţi le-au mâncat pe loc. Am avut şi copii mai mari, din clasele a III-a sau a IV-a şi chiar din alte oraşe. O familie a venit special din Râmnicu Vâlcea, după ce a văzut reportajul cu Făbricuţa de Cadouri la televizor”, explică reprezentantul Panalim. Curiozitatea şi interesul celor mici i-a încântat pe organizatori, care au fost provocaţi să răspundă la cele mai năstruşnice întrebări, cum ar fi: „De ce o pâine este albă şi alta neagră?” sau „Ce este coaja şi cum se formează?”. La finalul fiecărui atelier de brutărie, toţii copiii au primit câte o diplomă de „Micul Brutar Panalim”, iar organizatorii s-au ales cu promisiunea că cel puţin jumătate dintre ei vor deveni brutari. Din această săptămână, cuptorul din Făbricuţă se mută în căsuţa Panalim, pentru a le oferi sibienilor produse de patiserie calde.

 

 

Promovare directă

 

Fabrica Panalim din Cisnădie primeşte lunar vizita copiilor curioşi, care vor să descopere munca frumoasă aflată în spatele fiecărei felii de pâine proaspătă sau de cozonac gustos. Organizatorii îşi propun să continue seria acţiunilor de acest gen şi să participe şi la Târgul de Crăciun de anul viitor.

 

FOTO: Participarea la atelier i-a convins pe mulţi dintre copii să-şi stabilească o nouă profesie de vis: cea de brutar

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*