Buboiul

 Se vorbește și se scrie fără întrerupere despre nenumăratele nemulțumiri ale oamenilor fără ca cineva din fruntea țării să asculte sau să lectureze strigătele disperate care cer dreptate și echitate. Ba dimpotrivă: măsurile draconice de umilirea și subjugarea populației sunt tot mai dure. Acest buboi crește și crește și crește. Răbdarea și toleranța noastră a tuturor pare a se apropia de apogeu. Ce va urma? Este greu de imaginat oare?!P lesnește buboiul??

Iată că se va da în vileag dorința de dispariție, a vârstnicilor, mai ales. Privirile casapilor fiind îndreptate deopotrivă și asupra celor în prag de pensionare ale căror venituri ar putea lua drumul cine știe câtor buzunare ale rapacilor îmbogățiți ale revoluției 1989.

Culmea tâlhăriei o constituie ideia ca pensiile mici să nu fie majorate cu rata inflației ci doar acele pensii de peste 3000 lei. Este un zvon ca nenumăratele altele? Cât adevăr se află în acest zvon? Ceilalți să moară, nu-i așa? De zeci de mii de ori s-a comentat despre majorarea pensiilor astfel încât figurilor anoste care participă zi de zi la aceste întruniri pe TV-uri de ”bătutul apei în pină”, oare nu le este rușine de astfel de manevre imbecile de prostire a pensionarilor mai ales? Sau rușinea este pe cale de dispariție din vocabularul nostru?

Tagma magistraților, pe de altă parte, cei cu salarii mari și cu performanțe adeseori îndoielnice manifestează și ei solicitând ca statul să le achite ratele de plată la construirea propriilor lor locuințe. Aceasta după ce statul le plătește chiriile (Rom.TV). Oare aceștia sunt cât de cât conștienți că există oameni sărmani care caută resturi să-și astâmpere foamea, în containerele cu reziduri? (În această situație sunt desigur cei care au muncit 25-35 de ani și ”beneficiază” de o pensie de mizerie. Nicidecum cei care n-au dorit să numească mulți din ei fiind apți de muncă este necesar să muncească. Și statul este dator să-i oblige s-o facă).

Așișderea și cei din industria farmaceutică: protestează! Ce doresc?! Doresc!! Ca și când ar fi ei pauperii. Uită însă că medicamentele s-au scumpit aberant și suntem amenințați cu alte scumpiri, neavându-se în vedere starea jalnică a sănătății celor mulți care rămân să-și ducă bolile pe picioare fără medicamente, cu gurile știrbe  asemeni unor văgăuni întunecate și dizgrațioase. Să nu mai amintesc de ambalajele în care se comercializează medicamentele care sunt mari ca dimensiuni dar în care ”înnoată” doar câte 2-3 tablete. Perversitate și înșelătorie. Aceasta este.

Așadar s-au furat fabrici, uzine, spații și terenuri, ca și sume de bani importante din averea noastră a tuturor. Câteva întrebări se alătură jafului și acestea sunt: unde se află sumele mari de bani provenite din cotizațiile milioanelor de oameni care au contribuit cu sumele substanțiale, lunar la partidul comunist?  Dar cele de la tineretul comunist? Dar de la sindicate? Că o mulțime de stațiuni balneare, cândva prospere, au fost privatizate, luate pe mai nimic sau au fost lăsate de izbeliște.

Dacă s-au luat toate acestea, dacă nu a mai rămas mare lucru de … luat, iată se recurge la menținerea pensionarilor mai ales la cel mai crunt nivel al sărăciei în speranța că fiecare zi trecută, acești nenorociți vor pleca la ceruri („ ei doar consumă iar noi cei ce conducem destinele tuturor considerăm că sunt inutili întrucât nu ne mai sunt de niciun folos fiind chiar dăunători”.)

Urmează, după cum se vede majorările cruciale de prețuri ale alimentelor, combustibililor și orice altceva și în mod absolut nejustificat, de la o zi la alta (azi 1 kg făină costă sub 2 lei și a -2-a zi costă 4-5 lei/ kg. Nu este hoție și jaf la „drumul mare”? Nu urlă adevărul?)

Cât privesc măsurile drastice de economisire a curentului electric și gazului metan impuse, nu considerăm că ar trebui să se adreseze celor care locuiesc în doar două camere din blocurile vechi, ci celor care sunt proprietari ai unor vile luxoase cu câte 10-15 încăperi. Acolo se consumă cea mai mare cantitate a energiei în această a noastră țară. Ca și în Palatul Parlamentului,  luminat cu mii de becuri, încălzire din belșug, folosindu-se și sute de aparate tehnic electro consumatoare de curent electric sau, cumva tot noi, prostimea, suntem obligați să le achităm și pe acestea?

Iar poluarea este produsă în special de autoturismele fără număr, ca și de către avioane, elicoptere, drone etc ale bogătașilor NU de bietele animale care, iată, se cere a fi sacrificate.

Și pentru ca mârșănia să culmineze, astăzi, ni se comunică faptul că facturile următoare vor reprezenta același sume înscrise în facturile vechi din 2021. Adică nu se vor achita sumele pentru ceea ce se consumă acum în 2022-2023, ci aceleași sume încasate cu un an în urmă!!! În zadar, deci, se va economisi de-acum încolo, vom plăti suma pe care o plătisem cu un an în urmă când nu prea economisisem. Jegmăneală, iată, visează orice poate determina individul, omul, să le ofere lor totul, până și viața desigur. Speranța, și nu numai speranța, ci dorința însăși a tâlharilor este să intre în toate striurile buzunarelor, scuturând fiecare firimitură de viață. Știu că în acestă stare pensionarii nu vor rezista iernii care vine și cei mai mulși vor pleca la ceruri. Deocamdată se zvonește că măsurile de îngenunchiere a celor mai vulnerabili va determina imposibilitatea ca aceștia să mai poată face față acestor măsuri draconice și li se vor confisca însăși locuințele proprii,  chiar înainte de a-și „da obsteșcul sfârsit”.

Dacă adăugăm și blestemele abătute asupra noastră după trecerea în acest  stadiu considerat al “democrației” drogurile, homosexualitatea, distrugerea perceptelor străbune privind respectul pentru cel mai important nucleu al viitorului, omenirii – familia, suntem iată îndreptățiți să considerăm că viitorul nostru se numește APOCALIPSA.

Nu există cuvinte suficient de dure care să ilustreze nemernicia extremă a acestor figuri de hoți și măscărici, care să merite denumirea de rasă umană. A-i numi ”animal” ar însemna să înjosești însă și aceste sălbăticiuni.

Oare omenirea acestei planete se va  supune, căzând în genunchi și acceptând acest regim de-a dreptul terorist care este îndreptat spre mai toate vietățile? Ne vom adapta oare când totul va continua să se degradeze? De la  impunerea alimentației prin consumul de insecte și larve, până la trecerea prin maladii ciudate, nemaivăzute vreodată, menite a secera cât mai multe vieți, până la dispariția apei, ajungem, iată, la ideea că diavolul este aici și este hotărât să distrugă totul. Așa să fie?

În acest sens multe ar mai fi de adăugat. Tot această blestemată nouă democrație ne atrage atenția asupra expresiei lansate de curând: “manevra guvernului – planul confiscării caselor“ (Romania TV)! Totodată suntem informați din aceleași surse că undeva (Suedia?) urmează a se prepara și comercializa produse (salamuri) din “celule de CELEBRITĂȚI”!! Am trecut deci la cannibalism? S-ar putea ca dezastrul total să ducă la o înfometare de neimaginat, deoarece  toate sursele de hrană vor dispărea, fiind anulate de aceiași indivizi care caută să distrugă omenirea. Pentru o bucătică de aliment, bietul om se va supune oricăror noi reguli impuse. Și de ce nu?! Vom zice atunci.

Știe cineva cum, în 1946, în Basarabia, când se declanșase marea foamete, din pricina secetei, oamenii consumau orice? Cadavrele membrilor famililor lor, cadavre de câini și pisici sau erau uciși pur și simplu frate, soră, mama și devorați cu poftă. Atunci au dispărut mai mulți oameni decât pe frontul războaielor din acea perioadă. Așa că nu știm dacă vom mai reacționa cu silă la ideia de a consuma insecte cum o facem acum. Aceasta să ne fie soarta? Pecetluită?

 

Elena Olaru Miron

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*