„Bucate și Meșteșuguri din Țara Secașelor”, duminică la Miercurea Sibiului

Muzeul ASTRA organizează în acest sfârșit de săptămână unul dintre cele mai importante evenimente din localitatea sibiană Miercurea Sibiului – „Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor”, ediția a IV-a.

Evenimentul se va desfășura, duminică, 28 august, între orele 10:00-16:00. La fel ca și la precedentele ediții, acesta va avea loc în curtea Muzeului Țării Secașelor, din Miercurea Sibiului, unitate componentă a Muzeului ASTRA. Aici se vor reuni producători din zonă care vor comercializa produse precum: miere, pâine, tăieței, legume și fructe proaspete, sucuri naturale, brânză, murături, obiecte decorative etc.

„Totodată, vizitatorii vor putea degusta varză călită cu carne la ceaun, pregătită de colegul nostru Cosmin Ignat, coordonator al Muzeului Țării Secașelor din Miercurea Sibiului și al acțiunii mai sus menționate.

Este vorba despre un preparat făcut după o rețetă tradițională din zonă, pe care o vom prezenta într-o postare pe pagina oficială de facebook a Muzeului ASTRA.

La toate acestea se adaugă vizite ghidate ale muzeului, povești interesante despre trecutul localității Miercurea Sibiului și al zonei învecinate, povestiri despre personaje și legende din zona Țării Secașelor, toate pentru a reliefa importanța acestei unități muzeale ASTRA și a patrimoniului său cultural” au transmis reprezentanții Muzeului ASTRA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*