Bugetarea participativă la primul hop: nici o firmă interesată de modernizarea pasajului pietonal de la Continental Forum

Primăria Sibiu reia procedura de achiziție pentru proiectarea modernizării pasajului subteran pietonal dintre bulevardul Victoriei și strada Andrei Șaguna, după ce prima procedură inițiată la începutul lunii iunie a fost anulată din cauză că nu s-au prezentat oferte.

Acesta este unul dintre cele nouă proiecte selectate în cadrul programului de bugetare participativă 2018 pe care municipalitatea intenționează să le implementeze anul acesta. „Scopul proiectului este acela de a moderniza pasajul subteran din centrul orașului prin înlocuirea afișajelor învechite cu afișaje electronice de înaltă definiție, modernizarea placajelor cu gresie și a sistemului de colectare a apelor pluviale, zugrăvirea, inclusiv înlocuirea ghivecelor de flori cu unele mai potrivite cu noul aspect”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Anunțul referitor la această nouă procedură a fost publicat ieri, participanții fiind invitați să depună oferte până în data de 2 iulie pentru realizarea documentației de avizare a lucrării de investiție, a proiectului tehnic, a detaliilor de execuție, să obțină avizele necesare pentru lucrare și să asigure asistența tehnică pe tot parcursul lucrărilor.

Ofertantul câștigător va avea la dispoziție o lună de la semnarea contractului pentru a preda documentația de avizare a lucrării de investiție, împreună cu avizele necesare și încă o lună pentru a preda proiectul tehnic. Valoarea contractului este estimată la 70.000 de lei, fără TVA.

Proiectul declarat eligibil de către comisia tehnică de analiză și bugetat pentru anul acesta a întrunit doar 40 de voturi. De altfel, în ansamblul său, primul exercițiu de bugetare participativă a avut parte de o implicare foarte scăzută din partea sibienilor, fiind depuse 152 de proiecte și consemnate aproximativ 1.000 de voturi. Cu toate acestea, primarul Astrid Fodor a apreciat că „bilanțul este bun”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*