Bugetul judeţului, aprobat și împărțit

scoala copii surzi (1)Consilierii judeţeni au votat, în şedinţă extraordinară, bugetul judeţului Sibiu pe anul 2015, în valoare totală de 274 milioane de lei. Banii vor merge spre dezvoltare în proporţie de 22,75 la sută, iar restul revin cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare pentru instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu. Toți cei 26 de aleşi prezenţi la şedinţa extraordinară au votat pentru aprobarea bugetului județean pentru anul 2015. Bugetul din acest an asigură toate cheltuielile de funcţionare ale celor 24 de instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean şi a celor 19 instituţii aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu. Obiectivele majore de investiţii în acest an sunt în domeniul sănătăţii, al infrastructurii de drumuri judeţene şi drumuri comunale şi managementului deşeurilor.

Tarife mărite

Totodată, consilierii au aprobat, în ultima ședință a Legislativului Județean, cu 26 de voturi pentru, modificarea tarifelor pentru serviciile oferite de Complexul Naţional Muzeal Astra pentru anul 2015. Astfel, un bilet de intrare în Dumbravă, pentru adulţi, va costa 17 lei de persoană (în 2014, tariful a fost de 15 lei de persoană), pentru pensionari va costa 10 lei de persoană (faţă de 7,5 lei), iar abonamentul anual familial unic, valabil pentru toate unităţile muzeale ale complexului, a fost scumpit de la 50 la 80 de lei pe an.

Director interimar

Consilierii judeţeni au mai aprobat numirea Florin Ioan Munteanu pentru exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere de director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţa Persoanei Sibiu, după decesul fostului director, Damian Chirhoc. Până la organizarea concursului pentru acest post, Munteanu a fost desemnat după ce secretarul judeţului, Iordan Nicola, a solicitat colectivului instituţiei să facă propuneri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*