Bugetul local – votat în unanimitate, dar cu vociferări

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunţat azi că bugetul adoptat al municipiului este cu 15% mai mare faţă de cel din 2020, fiind estimat la 994.944,51 mii lei.

„Acest buget este un buget generos. Este cu 15% mai mare decât bugetul anului trecut, creşterea se datorează în principal contractelor încheiate pentru obiective care sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile. Ce este cel mai important este că proiectul de buget este un proiect de dezvoltare, 55% din sume se duc în dezvoltare şi 45% către funcţionare. Ce este îmbucurător este că 42 % din venituri sunt venituri proprii ale Primăriei Sibiu”, a declarat Fodor, astăzi, în timpul şedinţei Consiliului Local.

Una din investiţiile care sunt aşteptate să fie finalizate se referă la modernizarea stadionului municipal din Sibiu. De asemenea, în acest an vor fi extinse pistele pentru biciclişti şi va fi modernizată flota de transport public cu 40 de autobuze CNG şi vor fi amenajate staţii de încărcare.

Deși proiectul de buget a fost adoptat în unanimitate, aleșii USR PLUS au reproșat municipalității că dezbaterea publică s-a făcut „pe repede înainte”. „Constrângerea legală ca propunerea să stea 15 zile în dezbatere publică a fost în fapt doar bifată ca să fie, așa cum de altfel aflăm din raportul consultării publice pus la dispoziție de către Direcția Economică, unde au fost înregistrate 25 de propuneri,sugestii, opinii și observații. Consilierii USR PLUS consideră că nu este de ajuns un simplu comunicat pe site-ul Primăriei și cred că Primăria Municipiului Sibiu ar fi trebuit să organizeze dezbateri reale, la care să invite cetățeni și organizații, dezbateri prin care propunerea de buget să devină mai bună decât cea votată astăzi. Iar preluarea de către presă a comunicatelor Primăriei și bifarea îndeplinirii obligațiilor impuse de lege nu scuză comoditatea de a nu organiza aceste dezbateri. Cetățenii au dreptul să fie informați și să participe la construirea unui buget sustenabil și eficient pentru Sibiu”, a comentat Ionuț Ghișe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*