Bunătăți din Hunedoara la Târgul de țară

Muzeul ASTRA va găzdui, în acest sfârșit de săptămână, caravana „Produs în Hunedoara”.

Astăzi și mâine, între orele 10-18, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, vizitatorii pot să guste și să cumpere preparate tradiționale și naturale aduse de cinci producători din județul Hunedoara.

„Producătorii hunedoreni ne vor aștepta cu dulcețuri și siropuri (Casa Maria), produse apicole (Gabriela Smuczer), produse din carne: cârnatul de săcărâmb (produs tradițional atestat). Nu lipsesc din meniu preparatele calde cum sunt: pomana porcului (Casa Turcanu) și plăcintele pădurenești (Munteanu Aurelia). Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Hunedoara, având sprijinul Consiliului Județean Hunedoara”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf la Muzeul ASTRA.

Demonstrațiile culinare se înscriu în cadrul programului cultural „Animă ASTRA”, program desfășurat sub egida Anului European al Patrimoniului.

Tot în Muzeul în aer liber, astăzi, până la ora 17.30, la Pavilionul Muzeal Multicultural situat la intrarea principală în muzeu, se desfășoară activități circumscrise Festivalului Internațional de Benzi Desenate. Între orele 11 și 17, la gospodăria din Şeica Mică expusă în Dumbravă, va avea loc un atelier de broderie săsească inclus în programul „Calea Minorităţilor Etnice”. „Tehnica şi execuția punctului de broderie sunt asigurate de doamnele de la S.C. Caier Sibiu, iar evenimentul este organizat de Fundaţia Michael Schmidt în parteneriat cu Muzeul ASTRA”, a precizat Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al CNM ASTRA. De asemenea, începând cu ora 17, la gospodăria din Hodac va fi pus în scenă un atelier de teatru interactiv în care vizitatorii pot fi personaje în poveștile românești ale copilăriei interpretate de către actorii Teatrului Mic din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*