Bunul samaritean. Un voluntar ISU, student la medicină, a salvat viața unei persoane căzute pe stradă

Un tânăr voluntar ISU, student la Facultatea de Medicină din Sibiu, a salvat viața unei persoane căzute pe stradă. Tânărul activează de la vârsta de 16 ani în cadrul programului „Salvator din Pasiune”.

Cosmin mergea de la Sibiu spre casă, spre Turda, împreună cu tatăl său, când a zărit un om căzut pe stradă și câțiva oameni care priveau persoana căzută. Atunci și-a dat seama că nimeni nu acordă primul ajutor și l-a rugat pe tatăl lui să oprească. Și-a luat ghiozdanul de prim ajutor pe care îl poartă mereu cu el și a mers să evalueze situația. După ce a așezat victima în poziția de siguranță și a protejat-o de hipotermie cu o folie termoizolantă, Cosmin a apelat numărul unic de urgență 112, întrucât persoana care a sunat inițial nu a știut să ofere nici un detaliu dispecerilor. La scurt timp echipajul SMURD al Detașamentului Turda a sosit la fața locului și a preluat victima care era stabilizată de Cosmin.

„𝐶𝑎̂𝑛𝑑 𝑚𝑖-𝑎𝑚 𝑣𝑎̆𝑧𝑢𝑡 𝑓𝑜𝑠̦𝑡𝑖𝑖 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔𝑖 𝑐𝑜𝑏𝑜𝑟𝑎̂𝑛𝑑 𝑑𝑖𝑛 𝑎𝑚𝑏𝑢𝑙𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆, 𝑚𝑖-𝑎𝑚 𝑎𝑑𝑢𝑠 𝑎𝑚𝑖𝑛𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑎̆ 𝑜𝑝𝑟𝑒𝑎𝑚 𝑐𝑎̂𝑛𝑑 𝑡𝑟𝑒𝑐𝑒𝑎 𝑜 𝑎𝑚𝑏𝑢𝑙𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑝𝑒 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑑𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑒𝑟𝑎𝑚 𝑐𝑢𝑟𝑖𝑜𝑠 𝑐𝑒 𝑠𝑒 𝑖̂𝑛𝑡𝑎̂𝑚𝑝𝑙𝑎̆. 𝐴𝑐𝑢𝑚, 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 4 𝑎𝑛𝑖 𝑑𝑒 𝑣𝑜𝑙𝑢𝑛𝑡𝑎𝑟𝑖𝑎𝑡, 𝑚𝑎̆ 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟 𝑐𝑎̆ 𝑎𝑚 𝑎𝑣𝑢𝑡 𝑠̦𝑎𝑛𝑠𝑎 𝑠𝑎̆ 𝑚𝑎̆ 𝑜𝑝𝑟𝑒𝑠𝑐 𝑝𝑎̂𝑛𝑎̆ 𝑠𝑎̆ 𝑣𝑖𝑛𝑎̆ 𝑎𝑚𝑏𝑢𝑙𝑎𝑛𝑡̦𝑎 𝑠̦𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑎𝑗𝑢𝑡”, a povestit tânărul.

”În cadrul ISU Sibiu, avem mulți astfel de colegi, însă astăzi vrem să vă facem cunoștință cu Cosmin, un tânăr din Câmpia Turzii, student la Medicină Generală în Sibiu care visează de mic să lucreze în medicina de urgență.

Cosmin Cărăian s-a înscris la vârsta de 16 ani în programul „Salvator din Pasiune” la ISU Cluj, iar la scurt timp datorită dedicării lui a ajuns coordonatorul voluntarilor de la Detașamentul Turda. În prezent este student în anul doi la Facultatea de Medicină din Sibiu și continuă să fie voluntar în cadrul ISU Sibiu.
Cosmin, suntem recunoscători pentru exemplul de dedicare pe care ni-l oferi! Ne bucurăm să te avem alături de noi! Sincere felcitări!”, au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*