Ca în fiecare weekend: șoferi băuți, drogați sau fără permis. Unii au mai făcut și accident

Și în acest weekend polițiștii rutieri au depistat pe șosele șoferi băuți, drogați sau fără permis.

Foto: Mesagerul de Sibiu

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 14,45, în municipiul Mediaș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Horia, un localnic în vârstă de 47 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.

Evenimentul s-a soldat numai cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Biroului Rutier Mediaș s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 17,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Rahova de către un bărbat  în vârstă de 39 de ani, din Șelimbăr.

Polițiștii au constatat că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat, testarea alcoolscopică indicând totodată un rezultat de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 21,30, în Copșa Mică, în timp ce conducea un autoturism pe DN 14, un localnic în vârstă de 77 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara carosabilului, oprindu-se într-un șanț.

Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Testarea șoferului cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii  rutieri din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 00,40, pe DN 14, în zona localității Șeica Mare, șoferul unui autoturism a pierdut controlul direcției de mers și s-a oprit în afara părții carosabile, într-un șanț.

Conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Axente Sever, a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul indicând valoarea pozitiv la amfetamină.

Tânărul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*