Câinii de la stâni, o problemă de siguranță publică

Consiliul Județean Sibiu a găzduit ieri ședința de constituire a Autorității Teritoriale de Ordine Publică a județului Sibiu, prezidată de vicepreședintele Vlad Vasiu. Ordinea de zi a inclus alegerea președintelui ATOP și stabilirea componenței comisiilor de lucru ale ATOP.

Singura propunere pentru funcția de președinte al ATOP a fost Gheorghe Sterp-Vingărzan, consilier județean, acesta fiind ales cu unanimitate de voturi.


Prezent la ședință, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a subliniat rolul activ pe care ATOP trebuie să-l aibă în sporirea siguranței pentru cetățenii județului Sibiu. Pentru activitatea ATOP din următorii doi ani, președinta a evidențiat ca prioritate siguranța celor care practică drumeții și plimbări în natură, în contextul în care județul va găzdui în 2021 și 2022 EuroRando, întâlnirea europeană a drumeților, cel mai important eveniment de natură și cultură din Europa.

Vor fi ani tematici pe care îi dedicăm drumeției în Județul SibiuUnul dintre rolurile noastre este acela de a asigura cele mai bune condiții pentru o experiență plăcută, atât pentru turiștii străini, cât și pentru localnicii care ies în natură”, a precizat Daniela Cîmpean.

Probleme prioritare pentru rezolvarea cărora președinta a solicitat sprijinul ATOP sunt câinii de la stâni și accesul cu mijloacele motorizate în zonele de drumeție.

“Se știe că turiștii de drumeție sunt turiști disciplinați, cu respect față de natură și față de tradiții, însă întâmpină doi principali factori perturbatori: câinii de la stână și circulația motocicletelor enduro care afectează traseele. Aș vrea să găsim o soluție împreună cu dumneavoastră astfel încât turismul de drumeție să fie practicat în condiții sigure. Din rațiuni ce țin de evitarea aglomerațiilor, dar și motivați de dorința de întărire a imunității pentru prevenirea îmbolnăvirilor, este de așteptat ca tot mai multe persoane să caute posibilități de petrecere a timpului în aer liber”, a mai adăugat Cîmpean.

ATOP este un organism cu rol consultativ, compus din 16 membri, a cărui activitate se desfășoară în interesul comunității. Din ATOP fac parte 6 consilieri județeni, 3 reprezentanți ai comunității, subprefectul județului Sibiu, alături de reprezentanții instituțiilor de ordine și siguranță publică.

MEMBRI A.T.O.P.

2020-2024

 

Nr. crt. Nume și prenume Calitate
1. Gheorghe Sterp-Vingărzan Consilier județean
2. Mircea Mihai Consilier județean
3. Alexandru-Ștefan Boboia Consilier județean
4. Ruxandra Cibu Deaconu Consilier județean
5. Friedrich Gunesch Consilier județean
6. Daniel-Ioan Cermonea Consilier județean
7. Livia Sava Reprezentant al comunității
8. Andreea Roseti Reprezentant al comunității
9. Mihai Balaban Reprezentant al comunității
10. Sanda-Ligia Muntean Subprefect al Județului Sibiu
11. Tiberiu-Iulian Ivancea Inspector-șef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu
12. Anca Bîrsan Reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor
13. Dorin Muntean Șeful Sectorului Poliției de Frontieră Aeroport Sibiu
14. Dan-Marius Gândilă Desemnat inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu „General de Brigadă Mihail Rasty”
15. Lucian Trefaș Împuternicit inspector-şef la conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu
16. Adrian-Gheorghe Aldea director general – Poliţia Locală Sibiu

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*