„Călăreții“ încep cu dreptul. CSC 1599 Șelimbăr – FC Brașov 1-0 (0-0)

CSC 1599 Șelimbăr a învins astăzi FC Brașov, 1-0 (0-0) în runda inaugurală a Ligii 2 la fotbal. Meciul s-a disputat la Rm. Vâlcea, stadionul echipei din Șelimbăr fiind în construcție. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Lucian Buzan (‘48). 

  • Articol de Dan GREAVU

foto; captura video/CSC Șelimbăr

La al doilea sezon consecutiv în liga secundă, CSC 1599 Șelimbăr și-a atins obiectivul fixat pentru prima etapă. A câștigat la limită partida cu FC Brașov, o echipă care și-a propus fapte mari în acest sezon, cu o campanie pretențioasă de transferuri și un antrenor cu nume: Dan Alexa.

A fost un meci intens disputat, cu ocazii la ambele porți, influențat însă de căldura excesivă, cu peste 30 de grade la umbră la final.

CSC 1599 Șelimbăr a ieșit învingătoare din acest duel, în urma unei faze iuțite de ultimul sosit în tabăra noastră – Jordan Gele. În minutul 48, insistența acestuia pe partea dreaptă, urmată de o centrare la întâlnire în mijlocul careului, s-a soldat cu o reluare precisă a lui Lucian Buzan în colțul lung, pentru 1-0.

Oaspeții au încercat să revină,  având să încheie meciul la poarta noastră. „Călăreții roșii“ au trimis câteva săgeți periculoase pe contraatac, însă ocazia reprizei a aparținut brașovenilor, nou intratul Adi Chică-Roșă nimerind transversala la intrarea în ultimul sfert de oră.

Din fericire, defensiva șelimbărenilor a rezistat până la final, inclusiv în cele 6 minute de prelungire acordate de central.

Antrenorul Eugen Beza a folosit nu mai puțin de șase jucători sosiți în tabăra șelimbăreană în această vară: Aleksander Mitrovic, Alexandru Dandea, Mircea Manole și Jordan Gele – titulari, Octavian Ursu și Robert Riza – introduși după pauză.

CSC 1599 Șelimbăr: Mitrovic – Monea, Dandea (cpt.), Natea, Arhirii – R. Boboc, Al. Luca – M. Manole (Oct. Ursu 80′), Ciocâlteu (Riza 82′), Buzan (Curtean 74′) – Gele (Cîrstean 82′). Antrenor: Eugen Beza

FC Brașov: Micu – M. Burlacu (Chică-Roșă 58′), Fustar, Marc (Negrean 90′), Dumbravă (cpt.) – Sorsa, R. Lazăr, Rz. Iorga (Tud. Oltean 84′) – Lambrinoc (Spătaru 58′), Angelov, Saim Tudor (Vas. Constantin 84′). Antrenor: Dan Alexa

Eugen Beza, declarație după meci:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*