„Călăreții“ încep mâine sezonul 2 în Liga2

Singura reprezentantă a județului în eșalonul secund, CSC 1599 Șelimbăr, debutează „acasă“ pe Stadionul Municipal din Rm. Vâlcea, sâmbătă 6 august, de la ora 11, în compania FC Brașov. Intrarea este liberă.

  • Articol de Dan GREAVU

foto: facebook/CSC Șelimbăr

Momentul adevărului

„Călăreții roșii“ reiau luptele în eșalonul secund, după un prim sezon bun, în care au impus respect printr-un joc solid și rezultate pe măsură. Elevii lui Eugen Beza întâlnesc FC Brașov, în runda inaugurală, meciul fiind programat la Rm. Vâlcea, stadionul din Șelimbăr fiind în continuare în faza de construcție. Va fi un moment al adevărului, după o campanie de pregătire cu jocuri bune, dar încheiate cu rezultate mai puțin mulțumitoare. În cele 6 meciuri amicale, CSC Șelimbăr a pierdut de 4 ori: 0-2 (0-0) cu FK Orenburg (echipă proaspăt promovată în Prima Ligă din Rusia), 1-3 (1-1) cu Pendikspor (echipă de liga secundă din Turcia), 1-2 (1-0) cu Ripensia Timișoara (Liga2), 1-2 (1-0) cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu (Liga2) și de 2 ori la egalitate: 2-2 (1-1) cu Adanaspor (prima ligă din Turcia) și 2-2 (1-1) cu CSM Slatina (nou promovată în Liga2), la finalul săptămânii trecute.

Lot remaniat serios

Clubul din Șelimbăr continuă linia pe care merge încă de la înființare, cu un lot echilibrat, un mixt între jucători tineri și foarte tineri și fotbaliști cu experiență. În această vară, și-a cam schimbat echipa de bază, în condițiile în care s-a despărțit de 10 jucători, mulți titulari sau cu destul de multe minute în ediția precedentă de campionat: Cosmin Vâtcă, Rareș Gal, Alexandru Șerban, Nicolas Antone, Yazalde Gomes, Firmin Ndombe Mubele, Tudor Telcean, Bogdan Rotar, Toni Suciu, Franck Yameogo.

Lotul a fost completat cu 9 jucători, între care Alexandru Dandea (34 de ani), fotbalist cu experiență acumulată la 10 echipe (a jucat la  Dinamo, Astra, Rapid sau FC Hermannstadt), cel care a și preluat banderola de căpitan. Au mai sosit Alexandru Silveanu, Simion Bumbar, Aleksander Mitrovic, Jordan Gele, Octavian Ursu, Denis Ursu, Mircea Manole și Stefan Visic.

„Încercăm să ne dezvoltăm“

La start de sezon, Eugen Beza, antrenorul „călăreților roșii“, e încrezător. „Obiectivele noastre sunt puțin mai îndrăznețe față de sezonul trecut, încercăm să fim mai buni atât ca echipă, cât și ca club, să ne dezvoltăm. Cred că suntem pe drumul cel bun și vom vedea la final dacă vom reuși ce ne-am propus.“

Greu de „citit“

Echipa brașoveană e greu de „citit“, în condițiile în care și-a propus fapte mari în acest sezon, cu o bogată campanie de transferuri, cu un antrenor nou în persoana lui Dan Alexa. „Cu FC Brașov o să fie un meci dificil pentru că venim după o perioadă lungă, s-au schimbat jucătorii și în cadrul echipei noastre. Poate cel mai dificil adversar care putea să fie în prima etapă este FC Brașov, pentru că nu avem foarte multe informații despre ei, au avut loc schimbări importante, mulți jucători de valoare, care au venit însă târziu și nu putem să avem o imagine asupra a ceea ce va fi sâmbătă.

Avem un atu, pentru că suntem mult mai omogeni, noi am făcut transferuri care ne ridică valoarea și cred că suntem destul de motivați, mai ales că venim după o perioadă lungă în care ne-am pregătit foarte bine. Din punct de vedere al rezultatelor nu am stat bine, așa că vom fi motivați, vom fi orgolioși și trebuie să câștigăm acest meci cu orice preț.“, a declarat Eugen Beza.

Intrare liberă

La meciul de la Râmnicu Vâlcea, intrarea este liberă, iar partida va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook/YouTube a echipei CSC 1599 Șelimbăr.

Declarații Eugen Beza, Alexandru Dandea și Alexandru Curtean înaintea partidei cu FC Brașov:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*