„Călăreții“ urcă în Cupă

CSC Șelimbăr a revenit cu victorie, după o înfrângere și un rezultat de egalitate acasă, ambele în campionat. S-a impus în Cupa României, 3-0 (1-0) cu SR Brașov, echipă de Liga a III-a.

foto: monitorulexpres.ro

Gruparea din Șelimbăr a mers decisă la Brașov să se califice în play-off-ul Cupei României, ușor șifonată fiind după 0-1 cu Viitorul Pandurii și 1-1 cu Unirea Dej, sâmbătă, cu gol egalizator încasat în ultimul minut. S-a agățat practic de meciul cu echipa de Liga a III-a, Eugen Beza folosindu-se de prilej pentru a arunca în luptă jucători care n-au evoluat deloc în acest start de campionat. La Brașov a revenit pe teren și Daniel Tătar, accidentat sezonul trecut și recuperat după luni bune de absență.  „ Mă bucur foarte mult că a revenit. Avem nevoie de el. Ușor-ușor se va pune la punct și din punct de vedere fizic, iar atunci aportul lui va fi esențial în angrenajul nostru, pentru că este un jucător cu mare experiență, un jucător creativ, care se pliază foarte mult pe jocul echipei noastre“, a declarat Eugen Beza după meci.

A fost un meci echilibrat doar în primele minute, CSC 1599 Șelimbăr punând apoi stăpânire pe joc. Ciocâlteu a deschis scorul în minutul 31, dintr-un penalty acordat pentru un henț în careu la Horia Popa. Liniștea a fost adusă de Cîrstean (min. 58). Gazdele n-au contat aproape deloc în atac, având foarte puține faze în careul nostru, cu primul șut pe spațiul porții lui Silveanu abia în final. Tabela avea să fie închisă de Jordan Gele (min. 89), care a spart gheața la Șelimbăr, reluând în plasă o minge venită în urma unei curse excelente a tânărului Ursu. „Mă bucur foarte mult că ne-am impus, chiar dacă meciul l-am început un pic mai greoi, dar cred că ușor-ușor am pus stăpânire pe joc, era și normal pentru că există diferență între echipe. Le-am cerut jucătorilor concentrare maximă, au avut o atitudine bună, în mod special mă bucur pentru cei tineri, pentru Man, pentru Denis Ursu, care n-au evoluat în acest campionat și au dus tot jocul și au făcut-o foarte bine“, a arătat antrenorul Eugen Beza.

CSC 1599 Șelimbăr a început în formula: Silveanu – Arhirii, Natea, Vișa, Monea, Ciocâlteu, T. Man, R. Boboc, D. Ursu, Raicea și Cîrstean. Pe parcurs, au mai jucat D. Tătar, Gele, Cărăruș, Curtean și O. Urus.

„Călăreții roșii“ nu prea au timp să savureze calificarea, intrând deja în pregătirea jocului din campionat de sâmbătă 17 septembrie, ora 11, de la Chiajna, cu Concordia. Un meci extrem de dificil, în condițiile în care echipa gazdă a sperat la promovarea în prima ligă până aproape de finalul sezonului trecut. Gruparea pregătită de Ianis Zicu, la care joacă din vară și Raul Rusescu, a avut parte de un start de campionat ciudat, cu 1-0 în deplasare cu Csikszereda, 3-0 la Constanța cu Unirea, dar și 0-3 cu CSM Slatina, 2-2 cu Dumbrăvița,  0-1 cu Dinamo, toate acasă. Ieri, în Cupa României, s-a obosit tare să treacă de Popești-Leordeni, 5-4 după lovituri de departajare, la finalul timpului regulamentar scorul fiind alb 0-0.  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*