Călin Bucur: „Proba Dobârca, pe coborâre, mi se pare o probă de Campionat European”

Cu o săptămână și jumătate înaintea startului oficial al Raliului Sibiului 2018, unul dintre cei mai titrați  piloți sibieni, Călin Bucur, face eforturi considerabile pentru a-și strânge bugetul necesar participării în competiție.

Călin Bucur

Provocarea însă este cu atât mai mare cu cât vorbim de raliul de casă, așa cum tocmai Călin îl descrie, dar și datorită probelor pe care organizatorii le-au pregătit participanților la ultima etapă a campionatului.

Ne apropiem cu pași repezi de Raliul Sibiului, ultima etapă a campionatului, care va avea loc între 4 și 7 octombrie. Cum ai rezuma parcursul tău în acest campionat?

Din motive strict financiare, anul acesta am participat doar la Raliul Aradului KIA, unde, datorită ruperii unui braț, am fost nevoit să abandonez, chiar pe ultimul viraj al raliului.

La finalul SuperRally Craiova, competiție care s-a desfășurat de curând, te-ai declarat extrem de încântat de participare, dar, în același timp, spuneai că prezența ta la Raliul Sibiului este incertă…

Într-adevăr, a fost prima mea participare pe un circuit stradal și mi-a plăcut foarte mult, deoarece Super Rally Craiova a avut parte de toate „ingredientele”: lume multă, atmosferă și vreme frumoasă, piloți de top, organizare foarte bună și, nu în ultimul rând, ”joaca” printre borduri… Nici până în acest moment nu am reușit să strâng bugetul necesar participării mele la Raliul de casă. Îmi doresc foarte mult acest lucru și o să fac tot ce îmi stă în putință pentru a putea fi la start.

Ce așteptări ai de la etapa de la Sibiu de anul acesta, ultima din calendarul oficial? Care este obiectivul vostru înaintea ultimei etape?

Dacă voi reuși să ajung la start, îmi doresc să mă împrietenesc cât mai mult cu mașina, deoarece am parcurs doar circa 50 de kilometri cu această mașină pe asfalt.

Anul acesta, organizatorii Raliului Sibiului 2018 au pregătit 13 probe speciale pentru participanți, probe ce includ Păltinișul, serpentinele ce duc spre Transfăgărășan, între Cârțișoara și Bâlea Cascadă și multe alte probe interesante. Cum ți se par?

Mă bucur foarte mult că se va ține partea de jos a Transfăgărășanului dus/întors, de la ieșire din Cârțișoara, până la Bâlea Cascadă și înapoi, Păltinișul lung, dus/întors, de la ieșirea din Rășinari până în stațiune și înapoi. Mi se par niște probe foarte tehnice, cu viraje multe, dar și cu paliere de viteză. De asemenea, proba Dobârca pe coborâre, din Poiana Sibiului spre Dobârca, mi se pare o probă de Campionat European și pe noapte va fi foarte interesantă. Probele de vineri, Nucet/Noul Român și Chirpăr, sunt de asemenea foarte tehnice. Mai ales Chirpăr care este foarte îngustă. Mi se pare foarte interesantă și noua superspecială din oraș, care va avea loc duminică, de la orele 12:38, cu start de la Sala Transilvania, parcurgând două giratorii, Calea Dumbrăvii, strada Lomonosov și Școala de Înot.

Raliul Sibiului 2018 se va suprapune cu un eveniment grandios (în după-amiaza zilei de sâmbătă, 6 octombrie – n.red.), în Piața Mare a Sibiului, prilejuit de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, motiv pentru care organizatorii raliului încurajează participanții să ia parte la eveniment. O să vă vedem și la astfel de manifestări?

Lumea motorsportului este deschisă pentru astfel de evenimente. În cazul în care timpul ne va permite, sigur vom fi prezenți.

Ce mesaj ai pentru iubitorii de raliu care vor fi pe marginea specialelor sibiene?

Sibiul se bucură de foarte mulți iubitori ai acestui sport. Sunt convins că o să avem parte de foarte mulți spectatori pe probele speciale și le mulțumim pentru asta. Îi sfătuiesc însă, să stea în zonele special amenajate de organizator pentru spectatori și să asculte sfaturile oamenilor de ordine de pe probe, pentru a evita eventualele incidente.

Raliul Sibiului 2018 este un eveniment organizat de Clubul Sportiv “Aria pentru Sport” în parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu. Înscrierile pentru ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, Campionatului Național Rally 2 Dunlop și a Campionatului Național de Vehicule Istorice Dunlop, care se va desfășura între 4 și 7 octombrie la Sibiu, au început deja, iar echipajele au termen limită 28 septembrie. Competiția va avea o lungime totală de 639,2 km, din care 120,5 km reprezintă distanța celor 13 probe speciale. Startul festiv al Raliului Sibiului 2018 este programat pentru joi, 4 octombrie, ora 20:30 în Piața Mică, fiind precedat de un eveniment dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*