Campania “Părerea TA contează” – cât de confortabilă este călătoria cu autobuzul ȋn Sibiu

Cel de-al patrulea chestionar din cadrul campaniei desfăşurate de Tursib împreună cu Asociația Sibiu 1191 se referă la “Confortul general oferit de călătoria cu autobuzul”.

Tursib: Un procent de 48% dintre cei care au răspuns la ȋntrebarea referitoare la confortul oferit de călătoria cu autobuzul la modul general, consideră că situaţia în această privinţă poate fi îmbunătăţită. 36% se declară mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de confortul oferit de călătoria cu autobuzul, ȋn timp ce 16% dintre respondenţi se declară nemulţumiţi de confortul din autobuze.

Referitor la gradul de aglomerare din autobuzele Tursib, 6% dintre cei care au răspuns la chestionar consideră că autobuzele nu sunt foarte aglomerate. 32% dintre respondenţi consideră că ȋn privinţa acestei probleme situaţia ar putea fi ȋmbunătăţită. O mare parte a călătorilor sunt nemulţuiţi ȋnsă de aglameraţia din autobuze şi consideră că este necesară o ȋmbunătăţire ȋn acest sens.

Ȋn privinţa curăţeniei din autobuze, 21% dintre respondenţi sunt foarte nemulţumiţi şi consideră că autobuzele nu sunt suficient de curate. 40% dintre călători se declară mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de curăţenia din autobuze, iar un procent de 39% consideră că gradul de curăţenie al autobuzelor ar putea fi ȋmbunătăţit.

Cu privire la siguranţa şi securitatea personală oferită de călătoria cu autobuzele Tursib, 22% dintre respondenţi declară că nu se simt ȋn siguranţă ȋn timp ce călătoresc cu autobuzul. Un procent de 38% dintre cei care au răspuns consideră că securitatea ȋn autobuze ar putea fi ȋmbunăţăţită, pe când 40% dintre cei care au răspuns la ȋntrebări consideră că gradul de securitate ȋn timpul călătoriei cu autobuzul este bun şi foarte bun.

La ultima ȋntrebare care se referă la starea tehnică a autobuzelor, 39% dintre călătorii care au răspuns la chestionar sunt mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de starea tehnică a autobuzelor Tursib. 40% dintre respondenţi consideră că parcul auto ar putea fi ȋmbunătăţit, ȋn timp ce 21% dintre călători se declară nemulţumiţi de starea tehnică a autobuzelor noastre.

Dacă am face o sumarizare a răspunsurilor la acest chestionar, cea mai mare parte a persoanelor care au răspuns la întrebări consideră că ȋn general, siguranţa şi confortul oferit de călătoria cu autobuzul este bună şi foarte bună.

Ultimele proiecte derulate de către Primăria Sibiu ȋn privinţa transportului public din Sibiu vor aduce ȋmbunătăţiri considerabile ȋn privinţa soluţionării majorităţii problemelor sesizate de călători prin intermediul răspunsurilor pe care ni le-au transmis.

Cele 5 minibuze electrice au fost un prim pas ȋn privinţa ȋnnoirii parcului auto. Vor urma 40 de autobuze pe gaz şi alte 9 electrice. Aceste achiziţii vor ȋmbunătăţi cu siguranţă atât gradul de confort  cât şi siguranţa şi securitatea personală oferită de călătoria cu autobuzele Tursib.

De asemenea, autobuzele noi ne vor permite să creştem frecvenţa pe anumite trasee la ore de vârf şi ca atare gradul de aglomerare din autobuze să scadă.

Ne propunem aşadar ca atât prin ȋnnoirea parcului auto cât şi prin implementarea noului sistem de ticketing, al unei noi aplicaţii mobile şi al sistemului nou de monitorizare trafic, actvitatea de transport public să fie ȋmbunătăţită, iar utilizatorii acestui serviciu să fie plăcut surprinşi.

Mulţumim tuturor celor care vă implicaţi şi ne oferiţi părerea dumneavoastră, şi vă asigurăm de faptul că vom ţine cont de toate sugestiile primite pe parcursul campaniei noastre.

Campania noastră continuă cu alte chestionare. Cel pe care vă invităm acum să ȋl completaţi se referă la raportul calitate/preţ al serviciilor oferite de transportul public din Sibiu.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*