Campania „Protejăm mediul, trăim sănătos” continuă la Sibiu

Un grup de 45 de elevi de la două licee din Sibiu a participat marți, 17 aprilie, la o activitate de plantare de puieți pe Dealul Gușteriței.

Activitatea a făcut parte din Campania „Protejăm mediul, trăim sănătos” inițiată de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Asistență Socială, în parteneriat cu Direcția Silvică Sibiu din cadrul Romsilva și cu instituții de învățământ preuniversitar din Sibiu.

Cei 45 de tineri participanți la activitate sunt elevi la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu și de la Liceul de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu și au fost însoțiți de prof. Cornelia Popa și prof. Elena Păun.

Peste 1.100 de puieți plantați

Campania inițiată de Departamentul de Asistență Socială al Arhiepiscopiei Sibiului are ca scop sprijinirea activităților de reîmpădurire și conștientizarea comunităților privind conservarea spațiilor verzi. „Suntem în al treilea an consecutiv al campaniei noastre și astăzi ne-am propus să plantăm 400 de puieți. Până în prezent am trecut de 1100 de puieți plantați cu ajutorul elevilor sibieni în cei trei ani în care am desfășurat campania noastră. Anul trecut am plantat puieți lângă localitatea Marpod, iar acum doi ani am plantat în Parcul Sub Arini din Sibiu, cu sprijinul Serviciului public de administrare parcuri și zone verzi”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

Elevii au fost instruiți de reprezentanții Direcției Silvice Sibiu în privința tehnicii de plantare a puieților și au avut posibilitatea să afle mai multe despre importanța protejării pădurilor și mediului înconjurător.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*