Campanie de informare

Campania națională „Informare acasă! Siguranță în lume! Un cetățean informat, un cetățean câștigat!“ a fost lansată și în județul Sibiu, în prezența subsecretarului de stat Victor Ionescu de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP).

„Campania este dedicată, pe de o parte, informării prealabile luării deciziei de a pleca în afara granițelor țării și, pe de altă parte, stimulării procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru românii care hotărăsc să revină acasă. Prin această inițiativă, MRP urmărește ca tot mai mulți români să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află peste hotare ca turiști, la studii sau în calitate de angajați“, a explicat inspectorul școlar Daniela Muntean.

La evenimentul desfășurat miercuri, 17 aprilie, în sala de festivități a Colegiului „Independența“ au participat inspectorul școlar general Emilian Marius Novac, inspectorul școlar general adjunct Gheorghe Bîrză, reprezentanți ai Prefecturii, Consiliului Județean, Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, AJOFM Sibiu și ai Agenției Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, precum și peste 140 de directori sau directori adjuncți de la licee din județul Sibiu, diriginți, elevi din clasele XI-XII și părinți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*