Campanie pe bicicletă pentru biblioteci

Un bibliotecar din Sfântu Gheorghe vrea să atragă atenţia asupra bibliotecilor româneşti într-un mod inedit.

László Kiss parcurge 3.000 de kilometri, de la Marea Neagră la Marea Nordului, în cadrul campaniei „Lecturând prin Europa – Bibliotecile şcolare de la Marea Neagră la Marea Nordului”, iniţiată pentru a sensibiliza opinia publică asupra importanţei bibliotecilor şi pentru a reînfiinţa Biblioteca Pedagogică Naţională „I. C. Petrescu“.
Timp de 21 de zile, între 7 iunie și 5 iulie 2015, va parcurge pe bicicletă mai mult de 3.000 de km, de la Constanţa până la Amsterdam, vizitând biblioteci şcolare, publice şi universitare din şapte ţări-membre ale Uniunii Europene.

László Kiss poposeşte şi la Sibiu

László Kiss poposeşte şi la Sibiu

Vineri, 12 iunie, László Kiss poposeşte şi la Sibiu, în jurul orei 18, unde va fi însoţit pe o porţiune de traseu de bibliotecari şi elevi pe biciclete. El va fi primit la Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, unde va prezenta campania bibliotecarilor sibieni. Evenimentul este deschis publicului şi presei sibiene.
Printre obiectivele acestei campanii se numără: crearea unei legături mai strânse între biblioteci prin schimburi de experienţă, solidarizarea oamenilor obişnuiţi cu cauza bibliotecilor, promovarea Congresului Asociaţiei Internaţionale a Bibliotecilor Şcolare, care va avea loc în perioada 28 iunie – 03 august 2015 la Maastrich.
Toate instituţiile care vor fi parte din campanie vor semna un „Paşaport de Bibliotecar”, un afiş care va conţine ştampilele bibliotecilor şi semnăturile bibliotecarilor unde va poposi această campanie.
Evenimentul de la Sibiu este realizat şi sprijinit de Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga” şi Asociaţia Bibliotecarilor din România – Filiala Sibiu.
Mai multe informaţii pe site-ul campaniei http://readingacrosseurope.blogspot.ro/ şi pe pagina https://www.facebook.com/readingacrosseurope?pnref=story.


Cristina PÂRVU,
Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu
Preşedinte – Asociaţia Bibliotecarilor din România – Filiala Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*