Campanie pentru alăptare

Campania de informare „Săptămâna Alăptării la Sibiu”, organizată de Asociaţia Sprijin pentru Mame, va avea loc în perioada 1-7 august şi va cuprinde întâlniri de grup pentru sprijinirea alăptării, vizionarea unui film documentar pe această temă şi o conferinţă susţinută de un consultant de alăptare acreditat internaţional.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, campania de informare se adresează femeilor gravide, celor care au născut recent sau mamelor care alăptează deja şi întâmpină probleme în alăptare, precum şi familiilor acestora, personalului medical, farmaciştilor.

„În Sibiu, dar şi peste tot în ţară, este mare nevoie de informaţii corecte despre alăptare. Proaspetele mame primesc mesaje contradictorii din toate părţile, sunt puţini medici şi cadre medicale care sunt la curent cu ultimele informaţii în acest domeniu, încă se propagă mituri de acum câţiva ani legate de alăptare, unele chiar periculoase pentru mamă şi copilul alăptat. De aceea, este nevoie de multă informare, iar Asociaţia Sprijin pentru Mame oferă, prin acţiunile din această campanie, informaţii corecte, verificate de specialişti, consultanţă unu la unu pentru rezolvarea problemelor ce ţin de alăptare şi acces la un consultant acreditat internaţional”, a spus Corina David, preşedintele Asociaţiei Sprijin pentru Mame.

În cadrul campaniei, în zilele de 1, 2, 3, 6, 7 august, în incinta Color Cafe se vor organiza întâlniri de grup pentru sprijinirea alăptării, iar consultaţiile oferite vor fi gratuite. Vineri, 3 august, La Muzeul Astra din Piaţa Mică va fi proiectat primul film documentar românesc despre alăptare – „Îndrăznesc să alăptez! Paşi spre conştientizare”, regizat de Irina Thiery şi produs de Lion Mentor Association.

O conferinţă susţinută de consultantul în alăptare acreditat internaţional Andreea Ola va fi susţinută sâmbătă, 4 august, la finalul evenimentului urmând a avea loc o conferinţă cu premii oferite de partenerii campaniei.

Campania de informare de la Sibiu are loc în timpul Săptămânii Mondiale a Alăptării. Intrarea la evenimente va fi liberă, iar copiii sunt bineveniţi, menţionează comunicatul asociației.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*