Câmpulung Moldovenesc – un model pentru Sibiu, în opinia ministrului Turismului

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, face apel la implicare din partea autorităților locale din județul Sibiu. „Aștept mai multă implicare din partea autorităților locale din Sibiu pentru a pune în valoare județul nostru”, a declarat acesta.

Dând drept exemplu investiția de la Câmpulung Moldovenesc, unde a fost inaugurată sâmbătă una dintre cele mai lungi pârtii de schi din România, Trif a subliniat că ministerul pe care îl conduce acordă tot sprijinul pentru dezvoltarea proiectelor pe turism, dar e nevoie ca autoritățile locale din județul Sibiu să vină cu astfel de proiecte.

”Am venit în întâmpinarea tuturor celor care își doresc bani de la Ministerul Turismului și am simplificat procedura de finanțare tocmai pentru a fi mai accesibile fondurile pentru autoritățile locale care vin cu proiecte pentru dezvoltarea turismului. Dacă până acum cei care își doreau finanțare trebuiau să depună o documentație mult mai complexă, respectiv studiu de fezabilitate și proiectul tehnic etc., acum se pot rezuma la studiul de fezabilitate, care presupune o procedură mult mai simplă și mai puțin costisitoare. Am fost la Câmpulung Moldovenesc și am inaugurat pârtia de schi de aproape 3 kilometri, un proiect care a așteptat 10 ani să fie finalizat și pe care am ținut să-l deblochez cât mai repede atunci când am ajuns la conducerea Ministerului Turismului. Pentru pârtia de schi de la Câmpulung, ministerul a plătit 90% din investiție, dar responsabilitatea implementării proiectului a fost doar în mână autorității locale, la fel și buna funcționare a pârtiei intră în obligația primăriei sau a administratorului care a preluat investiția. Așadar, cred că în condițiile în care avem o procedură simplificată, iar Sibiul este un județ cu un potențial turistic foarte important, atunci așteptările mele sunt firești și îmi doresc să văd cât mai mulți primari care să vină cu proiecte la Ministerul Turismului”, a declarat Bogdan Trif.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*