Când se va putea vizita casa lui Noica din Păltiniş?

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunţat astăzi că o să se implice pentru ca turiştii să poată vizita şi casa lui Constantin Noica din staţiunea Păltiniş.

„Cu proprietarii în mod direct eu nu am discutat. Dacă autorităţile publice locale nu reuşesc, o să ne implicăm noi de la centru. Dar în mod normal ar trebui aici, pe plan local, să reuşească. Este un punct de atracţie turistică. (…) În mod normal ar trebui să se implice autorităţile locale, dacă nu o să rezolve autorităţile locale, o să mă implic în mod direct. Dar jobul este al lor”, a spus ministrul Trif.

În prezent, casa lui Constantin Noica din Păltiniş este deţinută de Gabriel Liiceanu, potrivit directorului Bibliotecii Judeţene ASTRA din Sibiu, Silviu Borş. „Casa era în patrimoniul bibliotecii. Era o filială a noastră”, a declarat Borș, pentru AGERPRES.

Turiştii care vizitează staţiunea Păltiniş pot vedea mormântul lui Noica, aflat în curtea schitului. De asemenea, turiştii pot vedea din exterior cabana unde a stat în ultimii ani ai vieţii filosoful.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*