Candidat în papuci de casă | Pariul fostului președinte Băsescu pentru Primăria Sibiu: Ingrid Sofia Hohr

În spatele fiecărui chip al unui afiș electoral se află un om cu  pasiuni, vise, lupte proprii, realizări sau povești de viață extraordinare. Prin intermediul campaniei Candidat în papuci de casă, publicația Mesagerul de Sibiu îți face cunoștință cu cei care îți cer votul și sprijinul pentru un mandat electoral și un fotoliu de ALES pentru următorii patru ani.

Ingrid Sofia Hohr

Ingrid Sofia Hohr, alături de fostul președinte al României Traian Băsescu

Ingrid Sofia Hohr este reprezentanta Partidului Mișcarea Populară în lupta pentru fotoliul de primar al municipiului Sibiu. Aflată la prima experiență a candidaturii pune în joc toată încrederea fostului președinte al României, Traian Basescu a tuturor colegilor de partid din județ dar și mult curaj, determinare și dorința de a face bine. Deși poartă rădăcini și un nume nemțesc, o rețetă ideală folosită de ultimii doi ocupanți ai fotoliului de primar ai municipiului Sibiu, Ingrid Hohr se consideră o româncă ortodoxă, capabilă să facă lucrurile altfel în administrația publică locală.Visează la o primărie modernă în care fiecare voce să fie ascultată și fiecare problemă rezolvată. Mai crede în potențialul comunității de a obține mai mult de la administrația publică locală precum și în calitatea ridicată a nivelului de trai: îmi doresc să deschid porțile ferecate ale cetății Primăriei Sibiu pentru cetățeni, printr-o mult mai bună relație de comunicare între administrația publică locală și omul de rând. Într-o administrație deschisă, primarul este omul ales dintre oameni, care trebuie să se afle mereu în mijlocul lor pentru a le cunoaște nevoile, problemele, să fie acolo unde este nevoie de el. Încrederea și deschiderea cetățenilor față de liderul unei administrații locale are loc doar atunci când acesta arată la rândul său, deschidere și empatie față de oameni, mărturisește Ingrid Hohr.

Cu rădăcini adânci de sibiancă Ingrid Hohr a ales în 1997 calea străinătății, stabilindu-se în Germania, în Bayern Bavaria. A făcut acestă alegere pentru că așa erau vremurile atunci dar și pentru că își dorea să-și ducă cariera la un alt nivel și să învețe din experiența avansată de trai a Occidentului. Așa a ajuns inginer în industria cosmetică, o familistă împlinită dar și un ocupant constant al rutelor de avion România – Germania. Nu-i dadea pace nici dorul de casă și nici grija pentru familia rămasă acasă, în România.

Alegerea politicii a venit firesc la începutul anilor 2000, după un consiliu de familia dar și după confirmarea că poate face bine mai multor persoane în același timp prin implicarea în activitatea unui partid politic. Admirația pentru președintele Traian Băsescu i-a limpezit repede gândurile legate de alegerea partidului. Firesc, a fost vorba de PMP: Am intrat în politică datorită admirației mele pentru președintele Băsescu dar și pentru că am decis să iau atitudine. Totodată am înțeles că pot și îmi place să mă implic cu folos în viața celor din jurul meu. După trimiterea, în 2014 a unui simplu email pe adresa PMP București cariera mea politică a fost precum un tăvălug. Am devenit membru de partid, apoi au reușit să aduc acestuia, la nivel de Germania un număr de 18 procente la alegerile europarlamentare, iar apoi, in 2017, să obțin titlul de președinte interimar al organizației Sibiu, ne-a mai declarat Ingrid Hohr.

Lecțiile cele mai importante după 20 de ani de trai în străinătate au fost că respectul și iubirea de semeni sunt importante, administrația se poate face după alte rețete, experiența occidentală se poate trăi și în România iar prosperitatea există. În fața celor 150.000 de sibieni cărora le cere votul, nu vine singură. Și-a format în jurul ei o echipă de specialiști în domeniul IT, financiar, economic, turistic și psihologic pe care vrea să-i folosească la maxim spre binele comunității.

Pe lângă faptul că se consideră o româncă ortodoxă și un om politician iscusit, Ingrid Hohr e mândă de familia ei și de calitatea de părinte. E mamă a doi băieți de 17, respectiv 27 de ani, deveniți între timp cei mai buni consilieri de gestică, mimică și planuri de dezvoltare ale orașului dedicate tinerilor. A iubit întotdeauna orașul pentru conducerea căruia candidează pe 27 septembrie și spune că adoră clipele petrecute în Muzeul Satului, pe lacul Dumbrava. Îi aduc aminte de perioada liceului și orele petrecute cu colegii de bancă. Întotdeauna a practicat sportul și crede în puterea acestuia de a relaxa, disciplina și în egală masură de a dezvolta caractere.

De la începutul săptămânii viitoare o să o regăsiți în cartierele orașului. E deschisă să stea de vorbă cu sibienii, să-i asculte și totodată să le înțeleagă problemele. Așa le va putea pune pe listă și încerca să le rezolve. Chiar dacă programul ei politic un a fost încă finalizat și publicat, mizează pe dezvoltarea zonei metropolitane Sibiu, pe creșterea spațiilor verzi, reducerii din anarhia construcțiilor, creșterea numărului de parcări și implicarea în standardizarea practicilor operaționale și administrative.

Dana MUNTEANU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*