„Capul limpede” al Digi24, Cristian Tudor Popescu, „concediat”. De ce a fost scos de pe post?

Digi24 a decis să înceteze colaborarea cu Cristian Tudor Popescu. Gazetarul spune că „diagnosticele” pe care le-a dat în ultima emisiune „Cap Limpede” au fost considerate foarte dăunătoare pentru imaginea postului.

Cristian Tudor Popescu a anunţat că postul de televiziune Digi24 a decis să înceteze colaborarea cu el, din cauza unnor „diagnostice” puse de gazetar în emisiunea „Cap Limpede” de vineri, 3 iunie, care a fost ultima. CTP a menționat și faptul că ar fi trebuit să se despartă de mult timp de Digi24, însă a rămas pe post „din respect pentru telespectatori”:

„Diagnosticul – mai dăunător decât boala. Emisiunea Cap Limpede de vineri, 03 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul. Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala.

Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24.  Am mai rămas din respect față de telespectatorii emisiunii Cap Limpede și de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pândaru. Acum, sunt dezlegat. Nu există vreo televiziune de știri la care să iau în considerare a mă „transfera”. Poate că ne vom revedea pe youtube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu”, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina de Facebook, relatează Monitorul de Cluj.

Motivele deciziei luate de Digi24 ar avea legătură cu ultima sa emisiune, spune gazetarul, în care a vorbit despre proiectele de legi privind Securitatea Națională. Cristian Tudor Popescu a spus atunci că „partidul unic aflat la putere dorește să aibă serviciile în mână ca pe o unealtă”, iar scopul final al modificărilor legislative este să redea SRI-ului „funcția fundamentală a Securității”, care era „să controleze starea de spirit, opinia maselor, să identifice și să juguleze curentele împotriva regimului”, scrie republica.ro.

Presupusele proiecte de modificare a legilor au fost prima data publicate pe surse de g4media.ro.

Totodată, Cristian Tudor Popescu s-a revoltat din cauza unei gafe pe care a comis-o Cosmin Prelipceanu, când a prezentat un videoclip vechi cu o conversație între un reporter și un tânăr într-un club ca fiind o discuţie din prezent despre război, iar tânărul era prezentat drept „recrut rus”, potrivit paginademedia.ro. Televiziunea a deturnat subiectul prin subtitrare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*