Câștigătoarea Cupei României la Minifotbal se decide la Sibiu

Cele mai bune echipe de minifotbal din țară își vor disputa Cupa României la Minifotbal 2018 la Sibiu. Ediția a VIII-a a competiției reunește la start un număr record de echipe participante, nu mai puțin de 96 de formații din 43 de campionate afiliate la Federația de Minifotbal din România urmând să lupte pentru trofeu.

Competiția va fi organizată de Asociația CS Luceafărul 2009, în parteneriat cu federația de profil.

Unirea minifotbalului românesc

În anul Centenarului, competițiile naționale organizate de Federația de Minifotbal din România se desfășoară sub sloganul „Unirea Minifotbalului Românesc”. Săptămâna viitoare, la Sibiu se vor „uni” 96 de echipe câștigătoare ale Cupei României, faza locală. „Suntem deosebit de onorați că noi, sibienii, am fost desemnați de Federația de Minifotbal să organizăm Cupa României. Este pentru a treia oară când găzduim aceste eveniment și, așa cum reușit la fiecare ediție, sperăm să ne autodepășim și de această dată în buna organizare a competiției. Minifotbalul sibian reprezintă, la acest moment, un bun reper pe harta minifotbalului românesc, rezultatele ultimilor ani situându-ne pe o poziție fruntașă în elita acestui sport la nivel național. Ne vom da toată silința să asigurăm o bună desfășurare a acestui turneu, timp de trei zile, în perioada 29 iunie – 1 iulie”, a declarat Teodor Lalu, președintele ACS Luceafărul.

Tragere la sorți

Cele 96 de echipe care participă la Cupa României la Minifotbal 2018 vor fi împărțite pe grupe, sistemul de desfășurare al competiției fiind stabilit de către Comitetul Executiv al Federației Române de Minifotbal. Tragerea la sorți pentru alcătuirea grupelor va avea loc astăzi, 22 iunie, la Deva, și va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook, dar și pe canalul de YouTube al Federației. În urma tragerii la sorți, vor fi constituite 32 de grupe de câte trei echipe, în prima fază eliminatorie urmând să se califice primele două echipe din fiecare grupă.

Meciurile din faza grupelor se vor juca pe 29 iunie, urmând ca turneul să continue pe 30 iunie cu etapa I eliminatorie, șaisprezecimile de finală și optimile de finală. În ultima zi a turneului se vor juca sferturile de finală, semifinalele, semifinala mică și apoi finala mare, care va decide formația care își va adjudeca trofeul. Câștigătoarea va primi din partea Federației de Minifotbal dreptul de a achiziționa licența de participare la ediția a III-a a Ligii Campionilor la minifotbal, competiție ce va avea loc în perioada 5-9 septembrie, la Terme Catez, în Slovenia.

160 de meciuri pe opt terenuri

Cupa României la Minifotbal 2018 se va juca pe opt terenuri din Sibiu. Astfel, cei 1.400 de jucători se vor duela pe patru terenuri de lângă Stadionul Municipal Sibiu, la Complexul Sportiv „Luceafărul”, la Baza Sportivă Patinoar Sub Arini, la Școala Generală nr. 19 și la Baza Sportivă Panalim.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*