„Căsuța de lectură“: relaxare și cultură… în natură

De la Ocna Sibiului vine o nouă veste bună în această vară specială din toate punctele de vedere. Turiștii care vizitează complexul de lacuri naturale al stațiunii supranumite „Litoralul Ardealului“ beneficiază de un punct de atracție inedit: „Căsuța de lectură“!

Astfel, în timp ce se bucură de soare, vizitatorii au posibilitatea să aleagă o carte din „căsuțele“ puse la dispoziție în incinta complexului. Iar dacă le place și vor să continue lectura, nimic nu-i oprește să ia acasă volumul preferat, pentru că oferta culturală va fi înnoită în fiecare săptămână. Serviciul este oferit cu titlu gratuit, începând cu 27 iunie, pe toată durata sezonului estival.

Colaborare de succes

„Doresc să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest demers și îi îndemn pe turiștii care ne vizitează să profite de «Căsuța de lectură»! Inițiativa se bucură de multă apreciere în rândul turiștilor, ca și anul trecut. Este foarte bine că vizitatorii au posibilitatea de a se îmbogăți spiritual, iar turiștii s-au dovedit chiar impresionați de această facilitate, așa încât consider că avem o colaborare de succes cu Biblioteca Județeană ASTRA“, a precizat Claudiu Predescu, primarul orașului Ocna Sibiului.

Cartea vine la cititori

Ajuns la a doua ediție, proiectul „Căsuța de lectură“ este o inițiativă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Primăria orașului Ocna Sibiului, Rotary Club Sibiu și Fundația Comunitară Sibiu, și își propune să extindă oferta de carte în spații neconvenționale. „Este al doilea an consecutiv în care implementăm proiectul «Căsuța de lectură» la Ocna Sibiului. Le mulțumim partenerilor noștri, alături de care reușim să le oferim sibienilor și turiștilor o experiență mai plăcută. Anul acesta ne confruntăm cu pandemia COVID-19, s-au schimbat multe dintre lucrurile pe care le consideram normale, iar cititorii ajung mai greu la cărți, așa că de ce nu ar ajunge cărțile mai ușor la cititori? Cele două căsuțe de lectură amplasate în complexul de lacuri naturale de la Ocna Sibiului pun la dispoziție o varietate de titluri, în principal literatură de vacanță. Căsuțele sunt «alimentate» periodic, ne bucurăm foarte mult că mai există apetit pentru cartea tipărită. Volumele provin din donații și nu au mai fost expuse publicului, deci nu au nevoie de carantinare“, a menționat Silviu Borș, directorul Bibliotecii ASTRA.

Proiectul „Căsuța de lectură“ se înscrie în strategia Bibliotecii Județene ASTRA de a încuraja lectura prin acces la carte în spații neconvenționale. În cadrul aceluiași proiect au fost amplasate două „căsuțe“ și în stațiunea Bazna. Rafturi de cărți amenajate de Biblioteca ASTRA se găsesc și în incinta Aeroportului Internațional Sibiu, dar și la Cabana Negoiu, iar anul acesta cărțile „călătoare“ vor ajunge și într-un local sibian de tradiție, precum și la Rășinari.

Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*