Cazan: Sebastian Ghiță a lansat minciuni și dezinformări la adresa familiei Iohannis

Deputatul Mircea Cazan, primvicepreședintele PNL Sibiu, îi cere public deputatului Sebastian Ghiță să demonstreze acuzaţiile făcute ieri, referitoare la  preşedintele Klaus Iohannis şi la soția acestuia. „În cazul în care nu aveți nicio dovadă concretă (exceptând  aparițiile comandate de pe anumite site-uri) să vă cereți scuze public, domnule Sebastian Ghiţă, şi să daţi dezminţiri în presă”, a adăugat Cazan.

Mircea CAZAN

Mircea CAZAN

Parlamentarul sibian a susținut, astăzi, o declarație politică în plenul Camerei Deputaților, în care a reamintit că, după votul din Parlament, Camera Deputaților a hotărât, prin vot secret cu bile, ca Ghiță să nu fie reținut şi nici trimis în judecată, mulţumită colegilor săi pesedişti. „Spre deosebire de alți parlamentari care, de la tribuna Camerei Deputaților, au spus: «vă rog, votați pentru ridicarea imunității, să pot să îmi demostrez nevinovăția în instanță», dl. Ghiță, la fel ca și alți prieteni ai d-lui Ponta, a recurs la metoda «vă rog frumos, votați împotriva ridicării imunității». Spre deosebire de alți parlamentari trimiși în judecată și care au început denunțurile după ce au trecut pe la «Beciul Domnesc», dl. Sebastian Ghiță a început cu denunțurile direct de la plenul camerei, și aici citez:  «Vreau să spunem adevărul: președintele Iohannis este în pragul demisiei din cauza unui posibil dosar făcut soției; președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este amenințat pe surse cu dosare și percheziții la foști colaboratori; președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, are în lucru două dosare; foști prim miniștri ai României au fost fie arestați, fie trimiși în judecată, fie au dosare în lucru; șefi de servicii de informații au dosare; procurorul general a fost demis cu un dosar; șefii tuturor partidelor politice sunt ținuți sub amenințarea dosarelor, inclusiv Vasile Blaga și Alina Gorghiu; peste 100 de parlamentari au dosare; șefii tuturor instituțiilor media au dosare: Antena 3, Evenimentul Zilei, B1 TV, Realitatea TV, România TV, Mediafax etc.; mii de medici, profesori, oameni de afaceri și funcționari sunt hărțuiți cu dosare; mii de firme românești au fost distruse cu dosare. Rezultatul: România a pierdut peste 5 miliarde de euro, bani europeni!». Doresc să vă întreb, domnule Sebastian Ghiţă, pe ce bază și argumente aveți în susținerea celor spuse mai sus. Nu credeţi că aruncaţi anatema asupra întregii ţări ca fiind coruptă?”, a spus Mircea Cazan.

De asemenea, el i-a cerut lui Sebastian Ghiţă să probeze afirmația că preşedintele Iohannis este în pragul de a-şi da demisia din cauza soției sale, pentru că ar avea un posibil dosar. „Nu vă este rușine să aruncaţi cu  minciuni şi invenţii în mass media, dezinformând astfel şi populația,  numai ca dvs. să scăpați de cererile de reținere şi arestare?”, a încheiat Cazan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*