Încă o săptămână de filme premiate la Astra Film Online

Astra Film Online continuă programul filmelor de nonficțiune premiate din întreaga lume, promovând limbajul cinematografic, invitând publicul la dialog și reducând totodată distanța dintre oameni și experiențele încărcate de semnificații profunde.

După premiera de succes, din 23 aprilie, de pe canalul de Youtube, a filmului Transalpina- Drumul Regilor, în regia lui Dumitru Budrala, publicul a putut să se bucure în zilele de vineri, sâmbătă și duminică de alte trei filme remarcabile.

Programul filmelor Astra Film Online în perioada 27 aprilie– 2 mai

LUNI, 27 aprilie, 18:00PM, 22:00PM
ALFABETUL FRICII

Premiul Astra Film – cea mai buna regie

Poeta româno-germană Herta Müller (n. 1953) a primit Premiul Nobel pentru literatură în 2009.
Un documentar despre viaţa dominată de frică, împotriva căreia singura armă este literatura.

Vizionează

MARȚI, 28 aprilie, 18:00PM, 22:00PM
ANATOMIA PLECĂRII

Cel mai bun documentar –
Europa Centrala si de Est

Autorul reface traseul plecării familiei sale din România, la sfârșitul anilor 80, confruntând, după mai bine de douăzeci de ani, amintirile lor cu privire la țara pe care au părăsit-o.

Vizionează

MIERCURI, 29 aprilie,18:00PM, 22:00PM
SÂNGE

Cel mai bun documentar – Europa Centrala și de Est
În timp de în cele mai multe țări occidentale donarea de sânge este un act etic și benevol, în Rusia devine un mijloc de supraviețuire.

Vizionează

JOI, 30 aprilie,18:00PM, 22:00PM

LECȚII SIMPLE

Mama sa a ajutat-o să fugă din Somalia pentru a scăpa de o căsătorie aranjată cu un bărbat mai în vârstă. Acum trebuie să ia totul de la zero, într-o lume total opusă celei în care a trăit; să învețe limba, obiceiurile, istoria, cultura acestei lumi. Fiecare pas spre adaptare este o renunțare la viața din trecut. Unde se află totuși limita?

Vizionează

VINERI, 1 mai,18:00PM, 22:00PM
PHNOM PENH LULLABY

Marele Premiu Astra Film Festival
Toata lumea are un secret. Secretul viitorului. Cantec de leagan din Phnom Penh este povestea personala a unui barbat in cautare de iubire si acceptare. Ilan Schickman a plecat din Israel visand la o noua viata.

Vizionează

SÂMBĂTĂ, 2 mai,18:00PM, 22:00PM
THE LAST STREET

Cel mai bun documentar – Student
Locuitorii din La Barcelona isi apara cartierul si isi povestesc vietile pregatindu-se pentru festivalul anual de pe strada lor, care depinde mai putin de birocratia orasului si mai mult de bunavointa celor care locuiesc aici.

Vizionează

Astra Film Online vă va da întâlnire cu experiențe cinematografice veritabile în fiecare zi din săptămână.

„Astra Film Online reprezintă o posibilitate inedită de comunicare între noi și publicul de acasă în această perioadă dificilă. Filmul ne demonstrează din nou că poate fi un portal uimitor spre alte realități care așteaptă să fie descoperite, dezbătute, înțelese, și împărtășite, indiferent de schimbările care au loc în existența noastră”, declară directorul festivalului, Dumitru Budrala.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*