Ce răspuns a primit deputatul Ovidiu Ganț când a întrebat despre autostrada Sibiu – Brașov?

Deputatul Ovidiu Ganț a cerut, în 5 mai, ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Nicolae Bode, o informare despre stadiul de realizare a autostrăzii Sibiu – Brașov.

„Solicit această informare anual pentru a constata progresele realizate în acest răstimp. Consider acest proiect vital pentru dezvoltarea întregii regiuni din Transilvania de Sud”, a declarat dl. deputat Ovidiu Ganț.

Conform răspunsului primit de la ministrul Bode, Autostrada Sibiu-Făgăraș -Braşov este prevăzută în Master Planul General de Transport al României, cu denumirea generică „Autostrada Transilvania A3”.

„Autostrada Sibiu – Braşov este împărțită în două secțiuni, Sibiu -Făgăraș și Făgăraș -Brașov. CNAIR SA implementează în prezent contractul de servicii privind Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș”, se arată în răspuns.

Iată răspunsul mai departe:

„Pentru sectorul Braşov (Cristian) – Făgăraş este necesară completarea Studiului de Fezabilitate (actualizat în anul 2008), în conformitate cu reglementările tehnice şi legislația în vigoare, pentru asigurarea conexiunii în zona Făgăraş a celor două secțiuni de autostradă (Brașov-Făgăraș și Făgăraș-Sibiu), cât și pentru realizarea conexiunii în zona Cristian la secțiunea de autostradă Predeal – Cristian (Ghimbav), parte a autostrăzii Bucureşti Ploiești Brașov.

Stadiul pentru cele două secțiuni este următoarea:

Autostrada Sibiu – Făgăraș

Prestatorul a predat o parte din documentația aferentă Studiului de Fezabilitate final, asupra căruia a primit observații şi solicitări de completare. Ultimele activități rămase de finalizat de către prestator constau în predarea Studiului Geotehnic, a Studiułui privind ocuparea terenurilor și evaluarea impactului asupra mediului.

Procedura de obținere a acordului de mediu este în derulare. Memoriul de prezentare, elaborat conform conținutului cadru prevăzut în Anexa nr. SE a Legii nr. 292/2018, a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu în data de 26.05.2020.

Termenul de finalizare a contractului este în luna februarie 2021.

Autostrada Braşov (Cristian) – Făgăraș

În prezent, în cadrul CNAIR S.A este în analiză documentația existentă pentru secțiunea „Secțiunea 1A (Cristian —Făgăraș) a Autostrăzii Brașov-Cluj-Borș, în vederea pregătirii procedurii de achiziție publică pentru contractarea de servicii de proiectare pentru completarea documentațiilor existente”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*