Ce să faci, n-ai ce să faci…

FC Hermannstadt a mai cedat 3 puncte, de această dată „acasă“ la Mediaș, 1-2 cu Sepsi Sf. Gheorghe, într-un meci contând pentru etapa a 25-a a Ligii I.

„La omul sărac, nici boii nu trag“. În ceea ce privește partida de ieri, de la Mediaș, se poate spune că n-a tras centralul, care a inventat un penalti pentru oaspeți și a influențat decisiv rezultatul partidei.

Început timid

Cu doar 4 victorii în 24 de întâlniri, FC Hermannstadt a abordat cu partida de „acasă“, de la Mediaș, cu Sepsi Sf. Gheorghe, fără prea mult curaj. Convinși că întâlnesc un adversar dificil, care a făcut însă nu mai puțin de 6 remize consecutive înaintea meciului de duminică, elevii lui Ciobotariu au încercat să îi ia pulsul. Până să pună însă un diagnostic, s-au trezit cu un Golofca mai insistent la o fază în careul nostru și s-a făcut, de nicăieri, 0-1. Era minutul 12. Golul n-a modificat aproape deloc aspectul jocului, cu Sepsi încercând să țină mai mult de minge și FCH gata oricând să dea lovitura pe contraatac. La chiar prima acțiune mai pericoloasă spre poarta adversă, în min. 25 ai noștri au înscris prin Bagaric, care a spart astfel gheața la Sibiu după o pasă venită de la Petrișor Petrescu: 1-1. Ne-am înviorat imediat, am reușit să împingem mai mult jocul în jumătatea adversă, iar pe un atac în viteză, pe stânga, Sîntean a fost aproape de 2-1, șutul său trecând foarte puțin alături. Unde mai pui că Aosman a fost la doar o gheată distanță de o deviere fericită. A fost ultima ocazie a reprizei, echipele plecând deloc surprinzător la cabine la egalitate, 1-1.

Centralul „înscrie“ decisiv

Cu 2 echipe specialiste în remize și ținând cont de echilibrul din teren, tot mai mulți au pariat pe un egal la final. Chiar dacă Sepsi și-a trecut în cont și o bară, în minutul 59, când Dumitrescu a reluat cu capul în transversală o centrare venită de pe dreapta. A fost doar o floare, cu care nu avea cum să se facă primăvară. Și totuși, 5 minute mai târziu, a ieșit la rampă centralul Marcel Bîrsan, care a dictat penalti la un duel umăr la umăr între Opruț și Achahbar. A fost cel care a stricat echilibrul, Vașvari transformând fără probleme în dreapta lui Cristiano. „ Sunt dezamăgit și sunt supărat pe rezultat, pentru că nu meritam să pierdem acest joc, mai ales că am primit al doilea gol dintr-un penalti cel puțin discutabil“, avea să declare la final Liviu Ciobotariu.

Liviu Ciobotariu l antrenor FC Hermannstadt

„Nu  meritam să pierdem acest joc. Din punctul meu de vedere a fost un joc echilibrat. Noi am început mai prost, e adevărat, am primit și gol, după care am revenit și prin golul marcat dar și prin evoluția noastră. Sunt convins că vom redresa corabia, pentru că jocul îmi dă speranțe“

Antrenorul sibienilor și-a arătat totodată interesul pentru introducerea sistemului VAR în Liga I, pentru eliminarea greșelilor de arbitraj, cele care au privat FCH de puncte prețioase atât la Arad, cât și acum, cu Sepsi.

Deplasare la Astra

Pentru FC Hermannstadt urmează o deplasare dificilă. Duminică de la ora 15 întâlnește Astra Giurgiu, echipă în formă destul de bună în ultima lună, cu 2 victorii (3-2 în deplasare la Iași, 2-0 acasă cu Dinamo) și un egal (1-1 în deplasare la revelația Academica Clinceni). O echipă însă cu șanse doar teoretice la play-off, locul 11 la 7 puncte de Clinceni, cu 5 etape înainte de finalul sezonului regulat.

Hermannstadt – Sepsi 1-2 (1-1)

  • Au marcat: Bagaric ‘25 / C. Golofca ‘12, Vașvari ‘65 (pen.)
  • Hermannstadt: Cristiano – Măţel, Matricardi, Scarlatache, Opruţ – Petrescu (Addae ’71), Dâlbea, Aosman, Mayoral – Sîntean (Karanovic ’71), Bagaric (Sebaihi ’87). Antrenor: Liviu Ciobotariu
  • Sepsi: Niczuly – Deligiannidis, Bouhenna, B. Mitrea, Dumitrescu (Ştefănescu ’62) – Gonzalez (Vaşvari ’61), Tincu, Achahbar (Ninaj ’72) – Golofca (Aganovic ’77), Safranko, Petrila (Tamas ’46). Antrenor: Leo Grozavu
  • Cartonaşe galbene: Sîntean ’56, Aosman ’89, Karanovic ‘90, Addae ’90+5 / Bouhenna ‘6, Tincu ’27, Safranko ‘30

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*