Cea de-a VIII-a ediție a festivalului „25 de ore de teatru non-stop” se va desfășura în 6-7 octombrie

Ca și în anul precedent, maratonul “25 de ore de teatru non-stop” va fi unul tomnatic, programat pe 6-7 octombrie.

foto: Little Grimm

Organizatorii îi asigură pe sibieni că ediția cu numărul 8, după cum indică și cifra, tinde spre infinit: infinită atenție acordată publicului, infinită grijă pentru selectarea celor mai bune producții, infinită dragoste pentru teatru, dar și pentru celălalte arte, având în vedere că accentul va cădea de data aceasta pe interdisciplinaritate și pe promovarea creațiilor tinerilor artiști. Publicul va fi întâmpinat cu muzică, pictură, literatură și teatru de cea mai bună calitate. Producțiile vor fi realizate în mare parte de companii independente, pe teme actuale, de larg interes.

foto: Cristian Bîscă

Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” va fi precedat, în perioada 1 august-12 septembrie, de o altă acțiune a Asociației Culturale BIS. Este vorba despre cea de-a patra ediție a proiectului Teatrul din Cartier, ce se va desfășura anul acesta exclusiv în aer liber, în spații neconvenționale din cartierele sibiene.

foto: Cristian Bîscă

Cele două mari proiecte funcționează acum după principiul vaselor comunicante, succesul în rândul publicului și valoarea lor artistică fiind remarcate la nivel național. Astfel, regizorul sibian Bogdan Sărătean, președintele Asociației Culturale BIS, a fost nominalizat anul acesta la Premiile Radio România Cultural, categoria Teatru, alături de alți „oameni care au schimbat lumea teatrală din România, în ultimii zece ani, performanțele lor atrăgând atenția mai mult în 2017“. Nominalizarea a venit ca urmare a „consecvenței dezvoltării Festivalului ‹25 de ore de teatru non-stop› și a proiectelor BIS Teatru de la Sibiu.“

Gala Premiilor Radio România Cultural va avea loc chiar în această seară, de la ora 19: 00, pe scena Teatrului Odeon din București. Ea va fi transmisă în direct şi online de Radio România Cultural și va reuni personalităţi cu importante realizări în diferite domenii ale culturii, care s-au remarcat în anul care a trecut.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*