Cea mai mare lucrare de artă stradală din România va avea peste 500 de metri pătrați. Cum arată?

Patru artişti pictează în continuare cea mai mare lucrare de artă stradală din România, care se realizează pe un zid al unei clădiri din Piaţa Aurel Vlaicu din municipiul Sibiu, informează organizatorii Festivalului Internaţional de Street Art care s-a încheiat duminică, citați de Agerpres.

„Ediţia a VI-a a Festivalului Internaţional de Street Art de la Sibiu a ajuns aproape de final. 11 lucrări de artă stradală au fost finalizate deja, dar se lucrează în continuare la zidul care va găzdui cea mai mare pictură murală din România. Turul de Artă Stradală din Sibiu ajunge anul acesta la 96 de lucrări, răspândite în tot oraşul. Sweet Damage Crew marchează în acest an lucrarea care va deveni cea mai mare atracţie a Turului de Artă Stradală din Sibiu. Muralul va fi impresionant ca dimensiuni, astfel că 4 dintre membrii grupului lucrează în continuare pentru finalizarea lui. Acesta va acoperi întregul perete lateral al unei clădiri din Piaţa Aurel Vlaicu din Sibiu, o zonă intens circulată şi va avea o înălţime maximă de 25 de metri şi un total de peste 525 metri pătraţi”, se arată în comunicatul de presă remis luni AGERPRES.

Organizatorii festivalului spun că cea mai mare pictură pe un zid din România va fi un portret de grup.

„Lucrarea se aliniază temei festivalului din acest an – ‘#Origins’ şi este de mare însemnătate pentru membrii grupului prin mesajul transmis, fiind ‘un tribut adus omului şi umanităţii, individului şi societăţii, de la origini şi până în prezent’. Din punct de vedere compoziţional, muralul este un portret de grup, format din chipurile unor oameni pictate în cromatici şi stiluri diferite, susţinând astfel ideea de unitate în diversitate”, anunţă organizatorii Festivalului Internaţional de Street Art.

Până acum, în municipiul Sibiu au fost realizate 96 de lucrări de artă în cadrul acestui festival

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*