Cea mai TOXICĂ legumă. Poate provoca cancer, hipertensiune și afectează glanda tiroidă

Cea mai toxică legumă. Ceea ce mulți nu știu însă este faptul că această legumă, odată reîncălzită, devine toxică pentru organism.

Cea mai toxică legumă. Reîncălzită, poate duce la cancer

Acest lucru se întâmplă în cazul țelinei, deoarece are un conținut mare de nitrați, care se eliberează atunci când este reîncălzită. Trebuie astfel să fim atenți să nu reîncălzim mâncarea care conține țelină, deoarece acest lucru, în exces și consumată în cantități mari, poate duce chiar la apariția cancerului.

Această legumă se regăsește în multe rețete de supe ori ciorbe, fapt pentru care, expunerea la acest pericol devine și mai mare, fiind deci, interzisă reîncălzirea acestora dacă conțin țelină, relatează Monitorul de Cluj.

Cea mai toxică legumă. Poate provoca șoc anafilactic

De asemenea, consumul țelinei reîncălzite poate afecta glanda tiroidă, poate crea hipertensiune, intoxicație, alergii, ducând astfel inclusiv la reacții anafilactice.

O atenție deosebită trebuie să acordăm acestei legume chiar și pe timpul verii, temperaturile ridicate având același efect asupra acesteia.

Totodată, țelina nu este recomandată femeilor însărcinate.

Beneficiile țelinei. Tratează depresia și scade colesterolul

Chiar și așa, nu trebuie să omitem beneficiile pe care țeina le are asupra sănătății, atunci când nu este consumată, desigur, fiind reîncălzită.

Astfel, țelina ajută inclusiv la depresie, având de asemenea efecte antiinflamatorii și detoxifiante. Această legumă fluidizează sângele și scade tensiunea arterială. Totodată, scade nivelul colesterolului și are efect laxativ.

Țelina mai este cunoscută și ca fiind un ajutor în afecțiunile articulare și ale artritei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*